NAC ontsnapt aan nederlaag tegen FC Emmen door late strafschop, wordt uitgefloten door publiek

19 september 2015 om 00:25
NAC heeft vrijdagavond voor de derde keer op rij gelijkgespeeld. In eigen stadion werd het 2-2 tegen FC Emmen. Een strafschop in de 86e minuut voorkwam erger.

NAC begon met veel pech aan het duel tegen FC Emmen. Middenvelder Divine Naah moest na een tackle al na twee minuten het veld geblesseerd verlaten. Althans, dat dachten ze bij NAC. Nadat Uroš Matic hem had vervangen, reageerde Naah boos en gebaarde dat hij verder had willen spelen.
Een afgekeurde goal voor buitenspel en een bal op de kruising, beiden van Kevin Brands, waren de volgende onfortuinlijke momenten voor de Bredase club.
Zie ook: Brabantse uitslagen Jupiler League: FC Eindhoven wint derby, NAC pakt punt, Helmond Sport onderuit
PanklaarIn de 13e minuut zat het dan toch mee. Danny Verbeek legde de bal met het hoofd panklaar voor spits Sjoerd Ars die vervolgens makkelijk scoorde, 1-0.
Daarna moest NAC eigenlijk op 2-0 komen, maar Kevin Brands schoot vanaf zes meter op de paal. Het laatste belangrijke moment voor rust kwam op naam van FC Emmen, Marcel Seip kopte een vrije trap naast het doel.
Tweede helftIn de tweede helft werd er opnieuw een goal van NAC afgekeurd. Een prima vrije trap van Danny Verbeek werd binnengekopt door Sjoerd Ars, maar de aanvaller stond buitenspel.
Aan de andere kant was het daarna wel raak. Uros Matic verdedigde slecht en liet Jurjan Mannes een vrije trap binnen koppen, 1-1. Een fluitconcert viel NAC ten deel.
Gevaarlijke standaardsituatiesFC Emmen bleef daarna gevaarlijk bij standaardsituaties. Twee vrije trappen zorgden voor onrust in de Bredase defensie. Een half weggewerkte corner deed NAC alsnog de das om. Rick ten Voorde schoot in de 69e minuut de 1-2 binnen.
NAC leek op een nederlaag af te stevenen tot scheidsrechter Higler de bal in de 86e minuut op de stip legde. Mats Seuntjens schoot de strafschop binnen en voorkwam zo erger voor de Bredase club.
FluitconcertHet publiek was na afloop boos en opnieuw klonk er een striemend fluitconcert in het Rat Verlegh Stadion.
"Het gaat mis omdat we te weinig scoren", zegt Mats Seuntjens. "Er sluipt dan toch angst in de ploeg. Maar zo moet het niet doorgaan. Toch denk ik dat de chemie er wel is. We moeten gewoon de goals maken."