FC Eindhoven dodelijk effectief tegen FC Oss: 'Dit gaat in je hoofd zitten'

19 september 2015 om 00:24 • Aangepast 21 november 2020 om 15:55
nl
Ze waren allebei dé verrassing in de Jupiler League vorig voetbalseizoen. FC Eindhoven eindigde als tweede en FC Oss veroverde ondanks een krap budget met knap voetbal een periodetitel. Eindhoven trekt de lijn van vorig seizoen door en staat na de 4-0 zege in Oss van vrijdagavond ook nu in de top drie. FC Oss stelt teleur met een plek in de onderste regionen.
Profielfoto van
Geschreven door

FC Oss begon prima aan het duel. De spelers van Eindhoven werden vroeg opgejaagd en daardoor kwam de ploeg van coach Mitchell van der Gaag moeilijk aan aanvallen toe.
De beste kans voor Oss was voor Felitciano Zschusschen. Hij werd via een fraaie steekpass vrij voor doelman Ruud Swinkels gezet, maar schoot rakelings naast de paal. Vier minuten later had Wouter de Vogel pech dat zijn afstandsschot in het zijnet belandde.
ZIE OOK: Brabantse uitslagen Jupiler League: FC Eindhoven wint derby, NAC pakt punt, Helmond Sport onderuit
FC Eindhoven benut eerste grote kansDe eerste grote kans voor Eindhoven ontstond pas na een kwartier, maar die leverde wel meteen een goal op. Anthony van den Hurk kopte de bal snoeihard achter Oss-goalie Nick Hengelman: 0-1.
De goal was voor FC Eindhoven niet het signaal om door te drukken. De ploeg had door het felle jagen van Oss moeite de bal lang in de ploeg te houden. Invaller Christopher Mandiangu kreeg nog wel een goede kans op de 0-2, maar het was tekenend dat die ontstond na een verre trap vanuit de verdediging. Mandiangu moest in een één-tegen één-tegenduel zijn meerdere erkennen in Hengelman.
Aan de andere kant kwam Eindhoven goed weg bij twee mogelijkheden voor Fatih Kamaci. Eén keer stuitte hij op Swinkels en één keer werd zijn schot gekraakt. En Rick Stuy van den Herik schoot van dichtbij naast de Eindhovense goal.

Wachten op privacy instellingen...

'Rendement steeds verder omhoog'In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Oss zette druk, maar FC Eindhoven was dodelijk effectief. Mandiangu benutte na 64 minuten de derde kans die Eindhoven creëerde en besliste daarmee het duel: 0-2. Fries Deschilder en Tom van Imschoot bepaalden de eindstand uiteindelijk geflatteerd op 0-4. Zij benutten de vierde en vijfde kans voor Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

"Het rendement van ons gaat steeds verder omhoog", stelde FC Eindhoven-aanvaller Roald van Hout na het duel lachend vast. "Maar dit was niet onze beste wedstrijd. Verre van, zelfs. Als we de bal hadden, waren we die binnen drie, vier passjes kwijt. Maar wellicht komt dat ook door de vele wisselingen in ons elftal, vanwege de vele blessuregevallen."
SymptomatischFC Oss blijft door de nederlaag staan op de voorlaatste plaats op de ranglijst. Oss houdt alleen Almere onder zich. Dat heeft één punt minder. En dat doet pijn, na het schitterende vorige seizoen. "Maar dit is weer een nieuw seizoen", benadrukt Fatih Kamaci. "Je kan niet op het succes van vorig seizoen voortborduren. We hebben nieuwe spelers en een nieuwe trainer."

Wachten op privacy instellingen...

Voetballend doet Oss niet onder voor de meeste tegenstanders. Maar drie keer scoren in zes wedstrijden is simpelweg te weinig als je aast op een hogere klassering. "Kansen creëren we wel", weet Kamaci. De wedstrijd tegen Eindhoven was wat dat betreft symptomatisch. "Wij hebben de hele wedstrijd gevoetbald, maar zij schieten de doelpunten binnen. Dat gaat in je hoofd zitten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.