Bergen op Zoom Groenste Stad van Europa

18 september 2015 om 23:21
Bergen op Zoom is met goud bekroond bij de internationale verkiezing voor de Groenste Stad van Europa 2015 van Entente Florale Europa. Als winnaar van de prijs Groenste Stad van Nederland 2014 mocht Bergen op Zoom namens Nederland aan deze verkiezing deelnemen.
Geschreven door

De stad is beoordeeld op een negental hoofdcategorieën, waaronder: leefmilieu, landschap, beplanting, beheer en onderhoud, burgerparticipatie, toerisme en recreatie. De internationale jury die bestond uit specialisten uit de tien deelnemende landen. [tweet:body:https://twitter.com/Gemeente_BoZ/status/644955762364674049]De jury was onder de indruk van de wijze waarop Bergen op Zoom zich heeft gepresenteerd met als thema ‘Een groen bondgenootschap tussen verleden en heden’.
'Bergen op Zoom heeft laten zien hoe je de rijke historie met veel monumenten en cultuur en nieuwe ontwikkelingen zoals een Natuurpodium met elkaar verbindt door een passende inrichting en beheer van de groene openbare ruimte', aldus het juryrapport.
Ook de samenwerking die de gemeente daarbij zoekt met organisaties en burgers in de vorm van participatie heeft de jury zeer gewaardeerd.
‘We zijn een stad van allure’Wethouder Patrick van der Velden: "Het meedoen aan de Europese verkiezing van Groenste Stad is een fantastische ervaring. Ik ben trots op onze medewerkers en op de vele vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat we de gemeente van haar beste kant hebben kunnen laten zien."
Dat is natuurlijk niet van vandaag op morgen. "Zoals de jury aangaf, behaal je zo'n resultaat niet zo maar binnen een paar weken of maanden. Dit is het resultaat van een zorgvuldig beleid en beheer in de openbare ruimte dat in het verleden is ingezet en dat we nog lang willen voortzetten. Iedereen mag het nu weten, we zijn een stad van allure en daar mogen we trots op zijn met onze gouden bekroning!"
ZIE OOK: Bergen op Zoom groenste stad van Nederland, Willemstad en Oisterwijk ook in de prijzen
De gemeente gaat de titel Groenste Stad van Europa inzetten bij het vermarkten van de stad en zoekt daarbij zoveel mogelijk aansluiting bij bestaande evenementen die een link hebben met groen, cultuur en monumenten.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...