NAC-coach Maaskant na derde gelijkspel: 'Het zou me verbazen als er geen vertrouwen meer is'

19 september 2015 om 00:56
nl
NAC heeft vrijdagavond opnieuw ondermaats gepresteerd. Hoewel de ploeg in de eerste helft het karwei had kunnen klaren, speelde de Bredase ploeg uiteindelijk met 2-2 gelijk tegen FC Emmen. Ondanks weer een tegenvallend resultaat zegt trainer Robert Maaskant nog vertrouwen te voelen van zijn team en de club.
Geschreven door

Robert Maaskant heeft de wind niet in de rug, hij kent met NAC een zeer teleurstellende start van de competitie. Met negen punten uit zeven wedstrijden staat de ploeg, die wil promoveren, op een schamele elfde plek in de Jupiler League. Na de 2-2 tegen FC Emmen ging NAC dan ook onder een striemend fluitconcert van het veld. Er is misschien nog geen sprake van een crisis, maar supporters beginnen steeds harder te morren.
Zie ook: Brabantse uitslagen Jupiler League: FC Eindhoven wint derby, NAC pakt punt, Helmond Sport onderuit
'We moeten het samen oplossen'"Er gaan zaken niet goed en daar ben ik verantwoordelijk voor", zegt coach Maaskant. "We zullen dat met elkaar op moeten lossen. Dat is ook echt het enige wat we kunnen doen, bij elkaar blijven en zorgen dat je je er uit knokt. Het zou me verbazen als het vertrouwen van de groep er niet meer is. Als dat niet zo is, moeten ze dat uitspreken."
Chemie is nog aanwezigOok middenvelder Mats Seuntjens denkt dat het vertrouwen binnen de groep en met de staf er nog is. "Ik denk dat de chemie er wel is", zo zegt hij. "We zijn continu met elkaar bezig en praten over de momenten die beter moeten. Maar zo moet het niet doorgaan, deze wedstrijden moet je winnen. We moeten gewoon de goals maken en daar hebben we iedereen voor nodig. Met druk zetten krijgen we kansen dus dat moeten we verder perfectioneren. Ik heb de hoop en het vertrouwen dat het goed komt."
Ten Rouwelaar houdt zich op de vlakteJelle ten Rouwelaar houdt zich op de vlakte. Opvallend is dat de keeper van NAC zich na afloop niet vierkant achter zijn trainer schaart als het over vertrouwen gaat, terwijl hij dat wel kan doen. "Die vraag moet je niet aan mij stellen", zegt de Bredase doelman. "Daar ben ik niet mee bezig. Ik ben met mezelf bezig en met de ploeg. De vraag of ik vertrouwen heb in de leiding is niet aan mij."
Ten Rouwelaar is in ieder geval wel goed ziek van de prestaties van zijn team. "Ik word er moedeloos van. Elke keer moet je jezelf weer oprapen en zorgen dat je blijft gaan. En dat is mentaal erg zwaar. Deze club en deze selectie verdienen beter dan dat het op dit moment gaat. Het is nou eenmaal weer zo", zucht Ten Rouwelaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.