Geen olympisch ticket Maarten Hermans tijdens WK in Londen, kanoslalommer uit Waalre 40e in serie

19 september 2015 om 10:12
nl
Kanovaarder Maarten Hermans uit Waalre heeft vrijdag tijdens de wereldkampioenschappen slalom in Londen naast een olympisch ticket gegrepen. Hij strandde in de K1 al in de series. Hermans had de finale op zondag moeten bereiken en daarin bij de eerste tien moeten eindigen om volgend jaar naar het Braziliaanse Rio de Janeiro te mogen.
Geschreven door

De wildwaterkanoër droomt van deelname aan de Olympische Spelen. Hermans liep in 2012 de kwalificatie voor de Spelen in Londen mis, maar hij kreeg een jaar later uit handen van Johan Cruijff een aanmoedigingsprijs omdat hij met beperkte financiële middelen zijn olympische droom probeert te realiseren.
Goede moedHermans ging vol goede moed naar het WK in Londen, maar dit toernooi liep vrijdag uit op een teleurstelling. Mede vanwege een tijdstraf eindigde Hermans in de series als veertigste. In de herkansing bleef hij 0,6 seconde verwijderd van een vereiste plek bij de eerste tien om door te mogen.
'Tijdens het EK in Liptovsky in mei wordt het alles of niks', laat Hermans via Twitter weten. Op het Slowaakse water krijgt hij nog een kans zich te plaatsen voor Rio. Eindhovenaar Marnix Teunissen, die net als Hermans uitkomt in de K1, bleef ver verwijderd van een plek in de halve finales.
Derks en LeendersIn het vrouwentoernooi in Londen werden Dian Derks en Claudia Leenders uit Helmond woensdag ook al snel uitgeschakeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.