Marianne Vos krijgt eigen museum in Babyloniënbroek

9 augustus 2016 om 10:56
nl
Ze is nog lang niet klaar met haar carrière; toch komt er nu al een Marianne Vos Museum. Het idee is van haar dorpsgenoten in Babyloniënbroek en het museum gaat naar verwachting dit jaar nog open. Dit zegt Arjens Boom, lid van de dorpsraad, die het initiatief coördineert.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In het museum moeten veel van de spullen als shirts en prijzen komen, die jarenlang in een schuur achter de vorige woning van Marianne Vos in Meeuwen waren ondergebracht.  
Museum in kelder van schoolHet museum wordt ingericht in de kelder van Den Biekûrf, een basisschool én dorpshuis in Babyloniënbroek. Begin september komen diverse mensen bij elkaar om verdere afspraken te maken.    
De gemeente Aalburg, waar Babyloniënbroek onder valt, heeft ook haar medewerking toegezegd. Volgens een woordvoerster gaat ze kijken of er subsidie kan worden toegekend en ook wil ze indien nodig de werkgroep een handje helpen, die voor het museum is opgericht. Die stuurgroep bestaat uit twee leden van de dorpsraad, de directeur van Den Biekûrf en Henk Vos, de vader van Marianne.    
Tijdelijk opgeslagenDe tastbare herinneringen aan de nu al rijke loopbaan van Marianne Vos zijn sinds haar verhuizing van Meeuwen naar Babyloniënbroek tijdelijk elders opgeslagen. Vos was zondag nog actief  tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.