Eerste Dock Diving Trainingcenter van Nederland geopend in Werkendam

19 september 2015 om 15:22 • Aangepast 21 november 2020 om 15:55
nl
Een hoop geblaf en gekwispel tijdens de opening van het eerste Dock Diving Trainingcenter van Nerderland. Dock Diving is een hondensport, waarbij het gaat om welk dier er het hoogst of het verst springt. Het bad dat in Werkendam werd geopend is ongeveer 14 meter lang en 1.30 meter diep, zo kunnen de honden hun capriolen goed laten zien.
Profielfoto van
Geschreven door

Arie Konings, eigenaar van de hondenschool in Werkendam, vond het tijd worden voor een officieel plekje voor wedstrijden en trainingen van het Dock Diven, want die was er in Nederland nog niet. "Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar nu is het dan gelukkig toch gelukt", verzucht de gespannen Arie.
Europese kampioenschappenTijdens de officiële opening zaterdagochtend waren zo'n veertig mensen en een vijftiental honden aanwezig. "Het is een hele officiële sport, in Duitsland vinden binnenkort zelfs de Europese kampioenschappen plaats", vertelt de eigenaar van de Nederlands kampioen verspringen. "Onze hond springt zo'n 6,10 meter", zegt de trotse eigenaar.

Wachten op privacy instellingen...

Enthousiaste TobyNadat er officieel een roze lintje was doorgeknipt door de dochter van eigenaar Arie, mocht hond Toby de eerste sprong wagen. De aanloop is niet ideaal en de hond komt niet ver, maar dat doet niks af aan het enthousiasme van Toby. Een vrije vertaling van zijn gehijg en geblaf komt neer op: 'Ik vind springen super leuk! Het maakt me niet uit hoever en hoe hoog, als ik maar achter dat rode speeltje aan kan'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.