Meeste ongelukken op kruispunt Boutenslaan en Aalsterweg in Eindhoven

19 september 2015 om 14:53
nl
Op de kruising van de Boutenslaan met de Aalsterweg in Eindhoven zijn tussen 2012 en 2014 de meeste ongelukken gebeurd in Brabant. Landelijk staat de kruising op de derde plek. Dat meldt RTL Nieuws op basis van ongevallencijfers van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
Geschreven door

Het gevaarlijkste kruispunt van Nederland ligt in het Twentse dorp Lonneker. De belangrijkste oorzaak van de ongelukken is het niet verlenen van voorrang.
Op de Eindhovense kruising gebeurden vier ernstige ongelukken. Bij een van die ongelukken viel een dode.
MeldpuntOmroep Brabant opende eind augustus een meldpunt voor gevaarlijke verkeerssituaties in onze provincie. Er werden ruim 10.000 meldingen gedaan en 1757 situaties werden als gevaarlijk aangemerkt. De kruising van de Boutenslaan met de Aalsterweg werd ook gemeld.
'Omdat fietsers tegelijk groen licht krijgen samen met het rechtdoorgaand en afslaand verkeer worden deze snel over het hoofd gezien. Vooral 's avonds is dit erg onoverzichtelijk. Automobilisten denken dat ze nog nét voor de fietsers door kunnen, of nemen gewoon voorrang, terwijl dit niet veilig is', schrijft een melder.
'Mijn vriendin werd gisteravond bijna geschept door een auto daar, terwijl ze gewoon groen licht had. Er wordt hier ook met piepende banden gereden, dat ligt natuurlijk ook aan de automobilist en andere factoren, maar het valt erg op.'
PelgrimswegDe Pelgrimsweg in Handel werd door de melders tot gevaarlijkste punt verkozen. Het is daar onverlicht, auto’s rijden er veel te hard en het is er levensgevaarlijk voor fietsers en voetgangers. Bregje Donkers (20) meldde het punt omdat ze het zelf ook vreselijk vindt om over de weg te fietsen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.