Producent trekt 'Michiel de Ruyter' met Frank Lammers terug uit race om Gouden Kalf

19 september 2015 om 18:32
nl
Acteur Frank Lammers uit Mierlo krijgt mogelijk geen Gouden Kalf voor zijn rol in 'Michiel de Ruyter', de film over de bekende Nederlandse zeeheld. Ook de Eindhovense regisseur Roel Reiné kan wellicht naar de prijs fluiten.
Geschreven door

Volgens entertainmentdienst BuzzE trekt producent Klaas de Jong de film terug. Hij doet dit uit onvrede over het geringe aantal nominaties voor publieksfilms bij het prijzengala van de Nederlandse film.
Volgens De Jong is het Kalveren-gala 'een elitair feestje voor arthousefilms'. Hij wijst op het feit dat 'Gooische Vrouwen II', met twee miljoen verkochte kaartjes de best bezochte Nederlandse film van de afgelopen dertig jaar, helemaal werd genegeerd.
LEES OOK: Frank Lammers voert spectaculaire zeeslag in nieuwe trailer 'Michiel de Ruyter': 'Ziet er goed uit'
'Aparte Gouden Kalf voor publieksfilms'"Het is geen onvrede over het gebrek aan waardering voor 'Michiel de Ruyter'", vertelt de Jong. 'Michiel de Ruyter' kreeg twee nominaties, voor beste acteur (Frank Lammers) en beste regisseur (Roel Reiné). De film is een van de grootste bioscoopsuccessen van het afgelopen jaar.
De Jong pleit voor een aparte Gouden Kalf voor publieksfilms.
Nominaties blijven staanHet Nederlands Film Festival (NFF) laat weten dat de nominaties van 'Michiel de Ruyter' in de categorieën beste regie en beste acteur blijven staan. "Deze nominaties zijn een vorm van vrije meningsuiting van collega's en worden niet gecensureerd.''
De film maakt ook nog steeds deel uit van de competitie om het Gouden Kalf van het Publiek. Het traject van deze prijs staat los van dat wat voor de andere kalveren wordt gevolgd. De vertoning van de film tijdens het NFF komt wel te vervallen.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=j21t1i_SiKI]
LEES OOK: Half miljoen bezoekers voor 'Michiel de Ruyter'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.