Willem II wint voor het eerst: 3-1 tegen FC Utrecht

20 september 2015 om 00:29
Willem II heeft eindelijk de eerste overwinning van het seizoen binnen. Thuis tegen FC Utrecht wonnen de Tilburgers zaterdag met 3-1.

Crisis was het nog niet, maar de twee punten die Willem II haalde in de eerste vijf wedstrijden waren niet de start waar ze in Tilburg op gehoopt hadden. Het spel was de afgelopen weken best aardig, maar het ontbrak Willem II vooral aan doelpunten.
Knappe goalTegen Utrecht kwamen die doelpunten er wel. Gelegenheidsspits Erik Falkenburg kopte in de 26e minuut knap binnen. Die goal viel vanuit het niets, want in het eerste deel van de wedstrijd hadden beide ploegen geen echte kansen gehad.
Vijf minuten voor rust liet Utrecht-spits Sebastien Haller zich gaan. Hij trapte na op Frank van der Struijk en mocht terecht inrukken.
Toch weer gelijkMet elf tegen tien leek er voor Willem II geen vuiltje aan de lucht, maar toch ging het vlak na rust mis. Nacer Barazite schoot de bal in de korte hoek onder keeper Kostas Lamprou door: 1-1.
Willem II leek heel even van slag, maar krabbelde snel weer op. Met enig fortuin kwamen de Tilburgers snel weer op voorsprong. Een schot van Van der Struijk werd aangeraakt door Utrecht-verdediger Louis Nganioni en verdween achter keeper Ruiter.
Mooie solo van AndersenTot zaterdag had Willem II nog niet vaker dan één keer in een wedstrijd gescoord. Maar tegen Utrecht werden het er zelfs drie. Robbie Haemhouts was de maker van de 3-1, maar de complimenten waren vooral voor Ajax-huurling Lucas Andersen, die voor het eerst in de basis stond en met een prachtige solo een groot aandeel in het doelpunt had.
Daarna voetbalde Willem II de wedstrijd makkelijk uit. De Slowaakse aanwinst Adam Nemec mocht nog even meedoen, maar kwam niet echt in het spel voor. Lamprou voorkwam met een knappe redding in blessuretijd wel nog de 3-2 van Barazite.
'Ontzettend trots'En daarmee was de eerste overwinning voor Willem II in dit seizoen een feit. “Ik ben ontzettend trots", zei een blije trainer Jurgen Streppel na afloop. "Die jongens hebben gestreden. Volle bak vooruit.”
Streppel legde uit dat hij samen met z’n spelers een tactiek had bedacht om Utrecht te bestrijden: “Een groot compliment voor die gasten. Een verdiende overwinning, we kunnen weer naar boven kijken gelukkig. Ik ben zeer tevreden.”
'Eindelijk drie punten'Tevreden gezichten na afloop, niet alleen bij Streppel maar ook bij de spelers van Willem II. "Het voelt wel een beetje als een opluchting, zei doelpuntenmaker Erik Falkenburg. "Je wil gewoon winnen. Nu eindelijk een keertje drie punten. Dat is zeker leuk in een thuiswedstrijd."