PSV loopt in Almelo tegen eerste seizoensnederlaag aan, Heracles wint met 2-1

19 september 2015 om 23:22 • Aangepast 21 november 2020 om 15:54
PSV is zaterdag in Almelo tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De Eindhovenaren moesten met 2-1 het hoofd buigen voor Heracles Almelo.

PSV heeft na zes speelronden al zeven verliespunten. Heracles staat door de vijfde overwinning van dit seizoen in ieder geval voor even aan de kop van de eredivisie.
Razendsnel De Eindhovenaren kwamen razendsnel op voorsprong toen Heracles-keeper Bram Castro na anderhalve minuut misgreep op een vrije trap van Maxime Lestienne. Luuk de Jong kon zijn zesde competitiedoelpunt van dit seizoen binnenkoppen.

De thuisclub raakte niet van slag en opende een heus salvo op het doel van PSV-keeper Jeroen Zoet. De aanvallers Oussama Tannane, Brahim Darni en Thomas Bruns probeerden het van afstand maar vaak misten hun doelpogingen venijn.
In de 39e minuut belandde de bal voor de voeten van linksback en aanvoerder Mark-Jan Fledderus die over PSV-keeper Jeroen Zoet binnen schoot. De doelman stond aan de grond genageld toen Bruns het kort voor rust nog een keer probeerde van ver: 2-1.
GoaltjesdiefMet goaltjesdief Jörgen Locadia probeerde PSV-trainer Phillip Cocu puntenverlies af te wenden. Eenmaal onder druk nam zijn team het initiatief in de tweede helft over. Adam Maher, Héctor Moreno en Luuk de Jong waren dicht bij de gelijkmaker maar verder werden de bezoekers nooit echt gevaarlijk.