Bredase tennisser Matwé Middelkoop zorgt voor verrassing bij Davis Cup-ontmoeting in Zwitserland

19 september 2015 om 21:24
nl
De Bredase tennisser Matwé Middelkoop heeft zaterdag samen met Thiemo de Bakker voor een grote verrassing gezorgd in de Davis Cup-ontmoeting met Zwitserland.
Geschreven door

In het dubbelspel versloegen Middelkoop en De Bakker in vijf sets het duo Roger Federer en Marco Chiudinelli met 7-6 (7) 4-6 4-6 6-4 6-1.
Haase en Rojer waren afgehaaktNederland stond met een gelegenheidsduo op de baan, aangezien Robin Haase en Jean-Julien Rojer beiden waren afgehaakt voor het duel met Zwitserland. De Bakker en Middelkoop mochten niet verliezen in de strijd om een plek in de wereldgroep, anders was de confrontatie in Genève al beslist.
Met die instelling begonnen de Nederlanders dan ook vol overtuiging aan de wedstrijd. Ze speelden fel en aanvallend en maakten het de Zwitsers zo moeilijk mogelijk. De Bakker en Middelkoop overleefden enkele breekkansen en kregen in de tiebreak van de eerste set kansen op de beslissing. Ze pakten de derde.
Chiudinelli wordt beterDaarna kwam met name Chiudinelli beter in zijn spel, waardoor het Zwitserse duo kon uitlopen. Telkens was één break genoeg om de set naar zich toe te trekken, al kregen de Nederlanders wel hun eerste breekkans van de wedstrijd in de derde set.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.