Twee spelers Kozakken Boys krijgen klappen in Spakenburg: 'Dader eet voorlopig door een rietje'

20 september 2015 om 02:18
nl
Na afloop van de voetbalwedstrijd tussen Spakenburg en Kozakken Boys uit Werkendam is het zaterdag aan het eind van de middag een vechtpartij ontstaan. Twee spelers van de A-selectie van Kozakken Boys kregen klappen.
Geschreven door

De wedstrijd in Spakenburg tussen de twee topklasseploegen eindige in 2-2. De politie was al aanwezig omdat er al onraad in de lucht hing, aldus een politiewoordvoerster. Het werd inderdaad onrustig, waarbij onderling klappen werden uitgedeeld.
Klappen in de rustVolgens Ingmar Bax, veiligheidscoördinator bij Kozakken Boys, was het tijdens de rust begonnen. "Twee geblesseerde spelers liepen tijdens de rust in hun clubtenue achter de tribune. Daar werden ze uit het niets belaagd door een groep Spakenburg-supporters. Een van onze spelers liep een blauw oog op."
Volgens Bax wringt het al langer tussen beide supportersgroepen. "Daarom hebben we speciaal bij deze wedstrijd zo'n twintig stewards ingezet om onze supporters te beveiligen", vertelt hij.
Excuus SpakenburgDe meegereisde stewards konden niet voorkomen dat het na de wedstrijd uit de hand liep. "Beide supportersgroepen zochten elkaar op naar aanleiding van de gebeurtenis in de rust. Wat er precies is gebeurd, weet ik niet. Degene die onze spelers heeft belaagd, eet de komende dagen door een rietje."
De politie heeft niemand aangehouden, maar wacht mogelijke aangiftes af. Hoeveel mensen aan de rellen meededen en of er ook spelers bij betrokken waren, kon de woordvoerster van de politie niet zeggen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen voor wie een ambulance moest komen.
Beveiligingscamera'sHet bestuur van Spakenburg zegt te hebben vernomen dat twee spelers van de A-selectie van Kozakken Boys zijn belaagd. Het bestuur zal excuses aanbieden aan de spelersgroep van Kozakken Boys.
Verder wacht het bestuur op rapporten van de eigen stewards en beelden van de beveiligingscamera's om eventueel ‘passende maatregelen’ tegen de daders te kunnen nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.