'Een kwalijke zaak', Frank Lammers niet blij met terugtrekken 'Michiel de Ruyter'

20 september 2015 om 08:36
nl
De Mierlose acteur Frank Lammers is bepaald niet blij met besluit de film 'Michiel de Ruyter' terug te trekken uit de competitie op het Nederlands Film Festival (NFF). Hij noemt dit 'een kwalijke zaak'.
Geschreven door

Dat zei Lammers in Met Het Oog Op Morgen. Volgens hem heeft producent Klaas de Jong buiten zijn weten en dat van de Eindhovense regisseur Roel Reiné besloten.
'Ik begrijp niet wat hij precies bedoelt'Producent Klaas de Jong zei eerder de film terug te trekken uit onvrede over het geringe aantal nominaties voor publieksfilms bij het prijzengala van de Nederlandse film. "Het Kalveren-gala is al jaren een elitair feestje voor arthousefilms", vond hij.
Dat ging tegen het zere been van Lammers, die de titelrol in de film vertolkt. "Het is mijn producent, maar ik moet hem hier toch afvallen. Ik begrijp niet wat hij precies bedoelt", zei de acteur tegen het Radio 1-programma. "Dit gezeur levert niks op voor de Nederlandse film."
LEES OOK: Half miljoen bezoekers voor 'Michiel de Ruyter'
Misschien toch nog prijsLammers kan zelf overigens alsnog in de prijzen vallen voor zijn rol in de film over de beroemde zeventiende-eeuwse admiraal. Het NFF heeft laten weten dat de nominaties van 'Michiel de Ruyter' in de categorieën beste regie en beste acteur gewoon blijven staan.[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=j21t1i_SiKI]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.