NAC- en Feyenoord-supporters met elkaar op de vuist in Breda, agenten gewond

20 september 2015 om 12:04
nl
NAC-supporters zijn zaterdagnacht op de vuist gegaan met Feyenoord-aanhangers in het centrum van Breda. De politie moest met honden en paarden de straat ‘schoonvegen’ om de vechtersbazen uit elkaar te drijven.
Geschreven door

De knokpartij ontstond rond drie uur op de Visserstraat. NAC-supporters hadden het daar aan de stok gekregen met de Feyenoorders. De Rotterdammers scandeerden ‘Feyenoord Rotterdam’, waardoor kennelijk de vlam in de pan sloeg.
Agenten waren in groten getale aanwezig in de binnenstad. Toen ze wilden ingrijpen, keerde het geweld zich tegen hen. Een agent werd geschopt en een andere liep een kneuzing op aan zijn hand.
Bredanaars en Tilburger opgepaktDe politie vormde een linie met noodhulp en enkele portiers. Daarbij verleenden hondengeleiders en agenten te paard bijstand. Met de linie probeerden de agenten naar eigen zeggen een ‘veiligere werksituatie’ te creëren.
Uiteindelijk werd een Bredanaar (22) opgepakt voor het slaan van agenten. Bij een café op de Havermarkt pakten de agenten een 21-jarige Tilburger en een 27-jarige Bredanaar op voor belediging. De Bredanaar schopte daarbij om zich heen.
Meer arrestatiesDe politie bleef handboeien uitdelen. Een 19-jarige man uit Breda mocht een nacht in de cel doorbrengen vanwege het opruien van de rest. Verder mochten een 18-jarige man uit Lage Zwaluwe en een 39-jarige Bredanaar mee vanwege cocaïnebezit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.