'Het werd zwart voor haar ogen', Tilburger slaat agente naar de eerste hulp

20 september 2015 om 14:36
nl
Bij een massale vechtpartij tussen twee groepen stappers in Tilburg is zaterdagnacht rond halfvier een agente gewond geraakt. Ze liep een bloedneus op. Ook werd het even zwart voor haar ogen.
Geschreven door

De tumultueuze nacht begon volgens de politie toen zo'n vijftien herrieschoppers een zaak in het centrum binnenliepen. Daarna kwam nog een groep binnen, waarna de vechtpartij begon. De groepen waren elkaar eerder die nacht ook in de haren gevlogen.
Tilburger houdt agente tegenTwee agenten probeerden de gemoederen te bedaren, maar dat lukte niet. Een man hield de agente tegen en sloeg haar met een vuist in haar gezicht. De agente moest zich op de eerste hulp laten behandelen.
Vanwege zijn 'stunt' mocht de 25-jarige Tilburger mee naar het cellencomplex in het politiebureau. Hij weigerde echter zijn naam te vertellen. Pas zondagochtend maakte hij zijn identiteit bekend.
'Politie tolereert geen geweld'De gewelddadige Tilburger krijgt waarschijnlijk meer straf dan een nachtje cel. De politie zegt geen geweld te tolereren tegenover hulpverleners. "De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.