'Dit is schrijnend', onschuldig broodje kroket leidt tot matpartij bij Spakenburg-Kozakken Boys

20 september 2015 om 15:50
nl
Twee geblesseerde spelers van Kozakken Boys die in de rust een broodje kroket wilden gaan halen, kwamen terecht in een opstootje met supporters van Spakenburg. Voornaamste slachtoffer: Toby Mulder. Hij liep een gezwollen oog op.
Geschreven door

Het voorval groeide na de wedstrijd uit tot een regelrechte matpartij tussen beide supportersgroepen. “Het is toch niet normaal dat je in de topklasse onder politiebegeleiding het dorp moet verlaten?”, zegt voorzitter Ad van Wijk in het radioprogramma Sportlunch.
Geen nachtmerrieEen dag later zet de voorzitter van Kozakken Boys de zaken nog eens op een rij. “Ik heb er geen nachtmerries van gehad. We hebben een prachtwedstrijd gezien. Het is jammer dat het gedrag van een groepje Spakenburg-supporters de wedstrijd ontsierde."
Van Wijk hoorde na een kwartier wat zich tijdens de rust had afgespeeld. “Ik heb toen besloten om meteen na afloop naar de supportersbus te gaan. Niet dat ik alleen het tij kan keren als er iets misgaat, maar dan ben wel op de hoogte dat iedereen veilig in de bus zit.”
Grote mondAls Van Wijk na afloop bij de bus staat, ontstaat er achter de tribune een enorme vechtpartij. “Na de wedstrijd liepen onze supporters tegen hetzelfde groepje supporters aan. De stewards van Spakenburg deden niets, keken toe en grepen niet in. Spakenburg heeft een grote mond over 25 gecertificeerde stewards, maar die doen niets. Dat is schrijnend.”
Ook het bestuur van Spakenburg deed te weinig in de ogen van Van Wijk. “Ze zijn volgens mij bang van hun eigen supporters. Onze spelers zaten tegen hun gewoonte in lang voor de afgesproken tijd in de spelersbus. Drie stewards liepen met ons mee. Onderweg naar de bus kregen ook wij het aan de stok met het bewuste groepje Spakenburgers. ‘Tering-Werkendammers’, riepen ze. Ook kreeg onze trainer Danny Buijs een trap tegen zijn scheenbeen. De stewards deden opnieuw niets.”
Niet opblazenVan Wijk zet de komende dagen zijn bevindingen op papier en stuurt die naar de KNVB. “Verder blazen we de zaak niet op. Op 16 januari volgend jaar spelen we thuis tegen Spakenburg. We zullen laten zien dat het ook anders kan. We maken er een mooie wedstrijd van.”
Voor wie de uitslag nog niet kent: de wedstrijd Spakenburg tegen Kozakken Boys eindigde in 2-2.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.