Van Loon net naast het podium in Hellendoorn Rally

20 september 2015 om 17:57
nl
Erik van Loon is net buiten het podium gevallen in de Hellendoorn Rally. De rallyrijder uit Riethoven kwam met zijn Subaru Impreza WRC een handvol seconden tekort op de Fiesta R5 van Hans Weijs Jr.
Geschreven door

“Ik heb de laatste proef nog alles gegeven en net iets te hard gepusht. Weijs heeft hard gereden”, concludeerde Van Loon. Hij werd vierde in de rally, die gewonnen werd door Dennis Kuipers.
Vies en gladDe Hellendoorn Rally werd verreden onder zeer moeilijke omstandigheden. De regen had de onverharde stroken in het parcours veranderd in een glijbaan. “Zoveel regen! In de modder schoven we er diverse keren af. Op zaterdag hebben we de auto veranderd en ging het steeds beter”, vertelde Van Loon.
Een van de glijpartijen van Van Loon is vastgelegd op video. Vrijdagavond schoot hij in een bocht rechtdoor en kwam hij in een maïsveld terecht.[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=BucTRzw9Xp8]
Van Hoof zesdePiet van Hoof (Wintelre, Mitsubishi) reed vooral de zaterdag sterk en kwam tot plaats zes. Antoine van Ballegooijen (Nuenen, Mitsubishi) eindigde als tweede in de standaardklasse met zijn achtste plaats overall. Arjen de Koning kwam niet verder dan plek zeventien.
De nationale rallytitel lijkt vanwege de teleurstellende prestaties verder weg dan ooit. Vorig jaar sleepten Van Hoof en De Koning in Hellendoorn nog de nationale titels binnen. Dit jaar lijkt het Jasper van den Heuvel te zijn die kampioen wordt.
GTC RallyDe deelnemers in het Nederlands kampioenschap zijn op 9 en 10 oktober terug in Brabant voor de GTC Rally.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.