Tim van Rijthoven uit Roosendaal verliest tijdens debuut in Daviscup

20 september 2015 om 18:24
nl
Tennistalent Tim van Rijthoven heeft niet kunnen stunten tijdens z'n debuut in de Daviscup. De 18-jarige Roosendaler, nummer 1180 van de wereld, verloor met 7-6 (11) 6-3 van de meer ervaren Zwitser Henri Laaksonen.
Geschreven door

Van Rijthoven zou volgens de oorspronkelijke planning zaterdag al zijn eerste partij spelen in de Daviscup tegen Zwitserland. Hij was ingeroosterd om met Matwé Middelkoop het dubbelspel te spelen, maar teamcaptain Jan Siemerink besloot Thiemo de Bakker als vervanger op te stellen. Dat leverde succes op, maar De Bakker verloor zondag de beslissende partij tegen Roger Federer.
Partij om des keizers baardDe partij van Van Rijthoven had dus geen consequenties meer voor de einduitslag, maar toch speelde Van Rijthoven fanatiek tegen Laaksonen. In de eerste set wist hij echter zijn setpunten in een lange tiebreak niet te verzilveren. Laaksonen lukte dat wel.
De Zwitser liep vervolgens uit naar 3-0 in de tweede set, een voorsprong die hij behield. Een laatste return net buiten de lijnen van Van Rijthoven besliste de wedstrijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.