Tayfun Ozcan wereldkampioen kickboksen: 'M'n tegenstander stond vijf minuten niet meer op'

20 september 2015 om 22:12 • Aangepast 21 november 2020 om 15:53
nl
Hoera, we hebben er weer een wereldkampioen bij. Tayfun Ozcan uit Tilburg won zaterdagnacht de wereldtitel van kickboksbond Enfusion in de klasse tot 72,5 kilogram.
Profielfoto van
Geschreven door

Ozcan versloeg in het wereldtitelgevecht in Malaga de Spanjaard Fran Palenzuela. "Ik zat in de thuisstad van mijn tegenstander, in het hol van de leeuw", vertelt de kickbokser. "Dan kom je daar als 24-jarige Nederlander. Dan vecht je niet alleen tegen de Spanjaard maar ook tegen het publiek en tegen de jury."
Vijf rondesDe enige manier om zeker te zijn van de overwinning was zijn tegenstander knock-out slaan. "Ik had vijf rondes lang om een KO te forceren. Het was wel moeilijk, hij was ook heel sterk. Maar ik heb vier rondes gedomineerd op punten en in ronde vijf heb ik hem kunnen raken met een hoge trap. Zijn wenkbrauw schoot open."
"Daarna was hij aangeslagen en heb ik ‘m af kunnen maken met een serie stoten. Hij stond vijf minuten niet meer op."
Pupil van Nieky HolzkenTayfun Ozcan wordt begeleid door niemand minder dan wereldkampioen Nieky Holzken uit Helmond. Iedere dag rijdt hij op en neer van Tilburg naar Helmond om te trainen bij Team Holzken. "Nieky is een groot voorbeeld voor me, daar kan ik heel veel van leren", vertelt Ozcan.

Nog een wereldtitelDe Tilburger is nu wereldkampioen bij de kickboksbond Enfusion. Die titel moet hij een aantal keer per jaar verdedigen, maar hij wil nog meer. "Je hebt nog één andere organisatie en daar wil ik ook nog kampioen worden in mijn gewicht. Ik wil nu nog een stap hoger. Ik wil de hele wereld, Japan, Rusland laten zien dat ik echt de beste ben in mijn gewicht."

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.