Video

Operatiekamers Amphia Ziekenhuis Oosterhout dinsdag weer open, gesprongen waterleiding gedicht

21 september 2015 om 15:52
nl
De operatiekamers van het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout gaan dinsdag weer open. Alle voor dinsdag geplande operaties gaan door. Maandag sloot het ziekenhuis vier van de vijf operatiekamers op de locatie in Oosterhout door een lekkage. Het lek in de waterleiding is gedicht. Het ziekenhuis gaat vanmiddag aan de slag om de operatiekamers schoon te maken en te desinfecteren.
Geschreven door

Door de lekkage konden 37 operaties die voor maandag op de rol stonden niet doorgaan. Het ziekenhuis bracht alle patiënten telefonisch op de hoogte. De twintig operaties die gepland stonden voor de vijfde operatiekamer gingen wel door.
Geen complexe operatiesDoor een gesprongen waterleiding stonden maandag vier van de vijf operatiekamers blank. Op de locatie Oosterhout van het Amphia Ziekenhuis worden geen complexe operaties verricht. Het gaat op die locatie om operaties aan knieën, heupen en kleine chirurgische ingrepen. De poliklinieken en de pijnpoli waren maandag wel gewoon open.
In juli moest het Amphia Ziekenhuis ook al tijdelijk operatiekamers sluiten. In de vestiging aan de Langendijk in Breda was toen een koelmachine uitgevallen, waardoor het er te warm werd om te opereren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.