'Asielzoekerscentrum Oudenbosch komt op voormalige voetbalterrein Victoria '03 aan Pagnevaartweg'

21 september 2015 om 17:51 • Aangepast 21 november 2020 om 15:52
nl
Het nieuwe asielzoekerscentrum in de gemeente Halderberge komt zo goed als zeker op het voormalige voetbalterrein van Victoria '03 aan de Pagnevaartweg in Oudenbosch. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Brabant en BN DeStem. Fractievoorzitter Thomas Melisse van de VVD noemt het terrein de meest voor de hand liggende locatie.
Profielfoto van
Geschreven door

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil in de gemeente Halderberge een asielzoekerscentrum openen voor minimaal 600 en maximaal 750 vluchtelingen. Het zou er tien jaar moeten staan.
'Voetbalvelden voldoen aan eisen COA'Hoewel in de brieven van het COA en het college geen locaties worden genoemd, zegt Thomas Melisse dat het voormalige voetbalterrein in Oudenbosch de meest logische locatie is. Het terrein voldoet aan de eisen van het COA.
Zo moet het opvangterrein onder meer in de buurt liggen van voorzieningen zoals winkels en openbaar vervoer. Ook moet de grond van de gemeente zijn.
VVD zeer teleurgesteldDe VVD-fractie is wel teleurgesteld in het college, omdat het verzoek van het COA al op 24 juni bij de gemeente is binnengekomen. Maar burgemeester Giel Janssen heeft de zes fractievoorzitters pas vorige week geïnformeerd en gevraagd woensdag wel of geen akkoord te geven voor de komst van het centrum.
'We staan niet te springen'Volgens Melisse zijn er in Halderberge al tweeduizend arbeidsmigranten ondergebracht. "Dat is een enorme belasting voor de gemeenschap. Om de opvang van 750 asielzoekers staat de VVD dan ook niet te springen", aldus Melisse.
Buurtbewoners weten allang dat de gemeente haar oog heeft laten vallen op het voetbalterrein. Jacco Buijs noemt het 'onbehoorlijk bestuur en minachting van de gemeenteraad'. "Het wordt tijd dat de gemeente de mensen fatsoenlijk inlicht over de komst van het azc."
Reactie burgemeester Giel JanssenIn een verklaring laat burgemeester Giel Janssen weten dat de gemeente Halderberge aan het bekijken is of ze iets kunnen betekenen voor het COA. "Wij hebben aan de fractievoorzitters gevraagd om een uitspraak over wel of geen opvang van vluchtelingen. Wanneer we ervoor kiezen om vluchtelingen op te vangen, dan volgt daarna pas een keuze voor een locatie", schrijft burgemeester Janssen.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.