Video

Etalagebedrijf Xidy in Eindhoven tot de grond toe afgebrand

21 september 2015 om 23:35 • Aangepast 21 november 2020 om 15:52
nl
De zeer grote brand bij het bedrijf Xidy aan de Hurksestraat in Eindhoven, die maandagochtend uitbrak, is onder controle. Hoewel de ravage groot is, zijn de gevolgen relatief beperkt gebleven. Bij metingen zijn geen asbestdeeltjes gevonden en niemand raakte gewond. Het sein brand meester werd rond kwart over twee gegeven.
Profielfoto van
Geschreven door

Xidy maakt etalagemateriaal voor winkels.
De brandweer rukte massaal uit om het vuur te blussen. Op het hoogtepunt sloegen metershoge vlammen uit het dak van het pand, waar onder meer verpakkingsmateriaal en houten pallets lagen opgeslagen. Vanuit de wijde omgeving waren dikke zwarte rookwolken te zien.
In het gebouw waar de brand uitbrak zijn behalve Xidy ook andere ondernemingen gevestigd. "Een aantal bedrijven is inmiddels weer open'', liet een woordvoerster van de politie halverwege de middag weten.
Oorzaak brandOver de oorzaak van de brand kan de politie nog niets zeggen. Lokale media meldden dat op het pand dakdekkers aan het werk waren. Of dat een rol heeft gespeeld, moet nog blijken.
Omdat het lange tijd onduidelijk was of er asbest was vrijgekomen, werd een NL-Alert verstuurd. De gemeente Eindhoven riep ook een publieksinformatienummer opengesteld, te bereiken op 040 - 238 1349.
Er is wel asbest gevonden op het terrein van het bedrijf zelf, toen door bluswerk een asbestplaat kapot sprong. Dat terrein wordt zo snel mogelijk schoongemaakt.
BedrijfsverzamelgebouwIn het bedrijfsverzamelgebouw zitten meerdere bedrijven, waaronder Galerie van Rijsingen, Bas Openhaarden en Artyfix. Naast Xidy ligt het bedrijf Folkers, een groothandel in schoonmaakartikelen. Eigenaresse Paula Folkers zag een enorme rookwolk toen ze met haar auto arriveerde op de plek van de brand.
"Ik schrok enorm, want mijn man was er op dat moment al. Ik zag hem gelukkig samen met de hond naar buiten komen. Wij hebben veel waterschade, maar omdat de brandweer het pand heeft natgehouden kon brandschade worden voorkomen."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.