Auto ramt winkel tijdens privérijles in Oosterhout, vader en dochter waarschijnlijk 40.000 armer

21 september 2015 om 14:49
nl
Het wordt een duur grapje voor de vader en dochter die afgelopen weekend de meubelwinkel Jysk in Oosterhout binnenreden. Vader en dochter moeten de schade aan de winkel zelf betalen. Dat zegt het Verbond van Verzekeraars. En de schade loopt in de tienduizenden euro's.
Geschreven door

"Het plan was om alvast een rijlesje van vader te krijgen, voordat dochter in de loop van de week echt zou beginnen aan haar rijlessen", vertelt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. Dat plan ging zondagochtend mis op de parkeerplaats bij meubelzaak Jysk in Oosterhout. De dochter reed de pui van de winkel binnen. Vanuit de politie lijken de gevolgen voor vader en dochter niet zo groot. De dochter kan een boete verwachten voor rijden zonder rijbewijs.
Duizenden euro's schadeMaar de winkelier zal niks hebben aan die boete. Hij zit met de schade. En die schade is maandag nog goed te zien. Glas ligt nog op de stoep, op de tegels zijn krassen te zien en de pui is dichtgetimmerd met houten platen. Schade-experts bekijken maandagochtend hoe groot de schade is. Die loopt al snel op in de duizenden euro's. En wie moet dit gaan betalen?
"Hoogstwaarschijnlijk de vader of dochter", zegt Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars. "De verzekeraar van het voertuig zal de schade aan de winkel vergoeden. Maar die verzekeraar zal de schade wel weer gaan verhalen op de vader of de dochter. Dat kan de vader zijn omdat het zijn auto is en zijn verzekering. Hij reed niet, maar hij wist wel dat zijn dochter reed zonder rijbewijs. Het kan ook verhaald worden op de dochter omdat zij 18 is een reed zonder rijbewijs en dat mag niet in Nederland."
Coulance?In principe zijn de vader of dochter aansprakelijk. Het kan zijn dat de verzekeraar coulant wil zijn, legt Buis uit. "Maar die kans is klein. Ze deden immers iets waarvan ze wisten dat het niet mag."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.