'Maanden aan werk is naar de knoppen', eigenaar Xidy durft schade na brand niet in te schatten

21 september 2015 om 18:50 • Aangepast 21 november 2020 om 15:52
nl
De schade is groot bij bedrijf Xidy aan de Hurksestraat in Eindhoven. Maandag brandde het bedrijf tot de grond toe af. Martijn Reuzel, eigenaar van het bedrijf dat etalagemateriaal voor winkels maakt, zegt dat maanden werk naar de knoppen is.
Profielfoto van
Geschreven door

“We maakten presentatiemateriaal voor de kerstinkopen van de grote winkels.” De brand ging zo snel dat alles verloren is gegaan.
De totale schade durfde Reuzel niet in te schatten, ‘maar ik ben blij dat de werknemers veilig naar buiten konden komen’, vult de eigenaar aan.
Brand onder controleHalverwege de middag was de brand onder controle, meldt de brandweer. Er is asbest gevonden op het terrein van het bedrijf, toen door bluswerk een asbestplaat kapot is gesprongen. Het terrein wordt zo snel mogelijk schoongemaakt. De asbest kon zich niet verspreiden.
Via een NL-Alert werden omwonenden opgeroepen om de rook te vermijden en ramen en deuren gesloten te houden.
Veel rookEr kwam aanvankelijk veel rook vrij bij de brand. Metershoge vlammen sloegen uit het dak van het pand. Volgens de brandweer brak de brand uit in een loods van het verpakkingsbedrijf van zestig bij tachtig meter en zes meter hoog. In de loods worden pallets opgeslagen.

Wachten op privacy instellingen...

In het pand zitten ook verschillende andere bedrijven, waaronder Galerie van Rijsingen, Bas Openhaarden en Artyfix. Het pand en de omgeving werden ontruimd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.