Raad Tilburg stemt in met winkelrondje

22 september 2015 om 02:49
nl
De gemeenteraad in Tilburg heeft maandagavond een beslissing genomen over de nieuwe bestemming van het stadskantoor en het veelbesproken 'Winkelrondje Tilburg'. De gemeente gaat extra winkels bouwen rond het stadskantoor in de binnenstad. Daarvoor wordt één van de huidige stadskantoren opgeofferd.
Geschreven door

De vier coalitiepartijen, D66, SP, CDA en GroenLinks, kregen steun van de PvdA. Bea Mieris stemde als enige PvdA'er tegen.
Hoewel de raad min of meer al een besluit had genomen, liet de coalitie zo vlak voor het eindoordeel weten toch te willen onderzoeken of bijvoorbeeld de raadszaal op de huidige plek kan blijven. Dat zou dan wel ten koste gaan van de komst van Primark.
Veel tegenstandersDe Tilburgse middenstand en inwoners hebben de plannen van de gemeente met veel tegenstand ontvangen. Zij zien het liefst dat er een streep doorheen gaat. De afgelopen weken hebben zij hun mening mogen geven tijdens twee commissievergaderingen.
Ook voor de raadsvergadering van maandagavond waren er vijftig aanmeldingen van insprekers, maar die heeft de gemeente reglementair afgewezen. Volgens de gemeente was het nu tijd om knopen door te hakken.
Overkill aan winkelruimteNiet alleen de middenstand en inwoners hebben hun onvrede geuit, maar ook vastgoedondernemers zien de metamorfoseplannen niet zitten. Zij lieten eerder al weten dat het onzinnig is om 12.500 vierkante meter aan winkelruimte te creëren terwijl er al zoveel leegstand is in de binnenstad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.