Bekervoetbal en Willem II, al jaren geen gelukkige combinatie

21 september 2015 om 16:37
nl
Het is een opvallende reeks waarvan ze in Tilburg vinden dat die maar eens moet worden doorbroken. Vier seizoenen op rij werd Willem II al in de eerste ronde van het bekertoernooi uitgeschakeld. Dinsdagavond hopen de Tilburgers tegen de amateurs van DOVO uit Veenendaal voor het eerst in vijf jaar weer eens de tweede ronde te bereiken.
Geschreven door

Harkemase Boys, FC Dordrecht, Excelsior '31 en Delta Sport waren de afgelopen jaren de clubs die Willem II al in de eerste ronde lieten struikelen.
"We kunnen eromheen draaien", zegt trainer Jurgen Streppel van Willem II. 'Maar de cijfers liegen niet. Het waren wedstrijden die we hadden moeten winnen, zeker die tegen de amateurclubs. Misschien was er te weinig wedstrijdspanning, of juist te veel. We willen tegen DOVO in elk geval een ronde verder komen, laat dat duidelijk zijn."    
Bekerstunts Hans Kraay jr.Bij DOVO verwachten ze dinsdagavond een grote drukte. Er zijn in de voorverkoop al bijna 2000 kaarten verkocht. In Veenendaal hebben ze goede hoop op een bekerstunt en niet alleen vanwege alle miskleunen van Willem II in het bekertoernooi. De trainer van DOVO is namelijk Hans Kraay jr, en die bewees de afgelopen jaren, onder meer met de amateurs van JVC Cuijk, behoorlijk stuntwerk af te kunnen leveren in het bekertoernooi.    
"Hans is een trainer die het in het bekertoernooi altijd goed doet", weet ook Streppel. "Ze zullen gebrand zijn op een stunt. Dat wordt dus een hectisch avondje, daar in Veenendaal. Maar wij willen natuurlijk ook graag winnen. Een goed resultaat is in alle opzichten belangrijk. Vroege uitschakeling betekent namelijk ook dat je geld laat liggen voor de club."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.