Video

Tennisser Matwé Middelkoop enorm blij met overwinning op Roger Federer: 'Fantastisch'

21 september 2015 om 20:45
nl
Tennisser Matwé Middelkoop uit Breda zorgde met Thiemo de Bakker afgelopen weekend voor een grote stunt. Het duo won tijdens de Davis Cup-ontmoeting tegen Zwitserland het dubbelspel. En dat tegen Marco Chiudinelli en de grote Roger Federer. "Dat neemt nooit meer iemand van me af."
Geschreven door

Oranje won de Davis Cup-ontmoeting tegen Zwitserland uiteindelijk niet, maar Middelkoop en De Bakker waren toch helden.
In een vijfsetter presteerden zij het namelijk om van de grote Roger Federer en zijn partner te winnen. En dus was er maandag taart voor Matwé Middelkoop bij thuiskomst in Breda.  
'Daar doe je het voor' Met het vliegtuig kwam Middelkoop terug. "Zelfs de stewardess vroeg aan mij of ik diegene was die Federer had verslagen. Daar doe je het al die jaren voor. Dit was echt een fantastische ervaring."
Met plezier kijkt Middelkoop terug op de wedstrijd. "Voor negenduizend man sta je daar. Je naam wordt gescandeerd. Het is een van mijn grootste overwinningen ooit. Het was fantastisch."
Een van de beste tennissers ooitRoger Federer is natuurlijk een van de beste mannelijke tennissers ooit. Zo won hij tot nu toe maar liefst zeventien grand slams in het enkelspel. Winnen van zo'n levende legende is heel bijzonder, al besefte Middelkoop dat niet meteen.
"Zelfs Federer kwam na de wedstrijd naar me toe en zei dat ik echt goed gespeeld had. Een dag later zei hij het nog een keer. Misschien wel het belangrijkste moment in mijn nieuwe dubbelcarrière."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.