Video

Grote drukte en zorgen bij informatiebijeenkomst over opvang asielzoekers in Tilburg

22 september 2015 om 21:46 • Aangepast 21 november 2020 om 15:51
nl
Voor omwonenden van het voormalig woonzorgcentrum Jozefzorg aan de Kruisvaardersstraat in Tilburg werd dinsdagavond een informatiebijeenkomst gehouden over de opvang van vierhonderd asielzoekers. Het was dusdanig druk dat er vanaf kwart over acht een tweede bijeenkomst werd gehouden.
Profielfoto van
Geschreven door

Burgemeester Peter Noordanus en een woordvoerder van het COA werden met boegeroep ontvangen. De bijeenkomst begon om zeven uur 's avonds. Gaandeweg de bijeenkomst klonk er steeds meer dreigend geroep in de zaal. "Krijgen we zwart op wit dat de opvang maar twee of drie jaar duurt?", vroeg een aanwezige.

Wachten op privacy instellingen...

Verder zijn er zorgen over de veiligheid en de kwaliteit van het onderwijs. Een teamchef van de politie gaf aan dat de veiligheid in de buurt wordt gegarandeerd. De burgemeester meldde dat het kwaliteit van het onderwijs niet minder wordt door de komst van asielzoekers.

Wachten op privacy instellingen...

NoodopvangIn het voormalige woonzorgcentrum Jozefzorg komt een noodopvang voor ongeveer vierhonderd asielzoekers. De opvang is voor een periode van maximaal drie jaar. Dat maakte burgemeester Noordanus maandagavond tijdens de raadsvergadering bekend.

Wachten op privacy instellingen...

Ook zoekt de gemeente op verzoek van het Rijk en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de komende tijd naar mogelijkheden om in 2018 een regulier asielzoekerscentrum in Tilburg te vestigen. Het college heeft besloten dat de locatie Jozefzorg hier in ieder geval niet voor in aanmerking komt.

Wachten op privacy instellingen...

Omwonenden worden dinsdag ingelichtHet Ministerie heeft het verzoek voor de noodopvang ingediend bij de gemeente. Omwonenden waren nog niet ingelicht over het besluit. De gemeente heeft daarom de informatiebijeenkomst georganiseerd.
Op 5 oktober is er een extra raadsvergadering over de komst van de vluchtelingen. De eerste vluchtelingen worden in de loop van oktober verwacht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.