Video

Vader zoontje doodgeschoten Linda van der Giesen wil politie aanklagen voor haar dood

22 september 2015 om 15:50
nl
De vader van het 4-jarige zoontje van de doodgeschoten Linda van der Giesen uit Zevenbergen wil de politie aansprakelijk stellen voor haar overlijden. Dit bevestigt de advocaat van de vader aan Omroep Brabant na berichtgeving hierover door BN DeStem.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Advocaat Peter schouten voert momenteel gesprekken met een expert om te berekenen hoe groot de schade is.
De 28-jarige Linda van der Giesen werd op 10 augustus doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. Hier werkte ze als verpleegkundige. Haar ex, de 37-jarige John F. uit Zevenbergen, werd opgepakt als verdachte. Justitie verdenkt hem van moord dan wel doodslag.
Intern onderzoek politieLinda had eerder bij de politie gemeld dat haar ex-vriend mogelijk een vuurwapen zou hebben. De politie heeft de urgentie van de informatie onvoldoende ingeschat, zo gaf politiechef Dick Schouten toe tijdens een persconferentie. Achteraf had huiszoeking moeten worden gedaan om naar het wapen te zoeken.  
De politie is intern een onderzoek gestart dat moet uitwijzen wat er bij de politie mis is gegaan. Over dit onderzoek zegt advocaat Peter Schouten dinsdag in de krant dat het ‘toch gaat om de slager die zijn eigen vlees keurt’.
ZIE OOK: Vader zoontje vermoorde Linda van der Giesen: ‘Ik moest hem iets verschrikkelijks vertellen’
'Steun voor andere vrouwen'De vader van het jongetje, Edwin Wangsakrama uit Tilburg, zegt in de krant dat zijn actie ook bedoeld is om andere vrouwen die in een soortgelijke situatie als Linda terechtkomen te steunen.
Lees alles over deze zaak op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.