'Red Oudenbosch' gaat demonstreren tegen komst asielzoekerscentrum

22 september 2015 om 13:46
nl
Een groep inwoners van Oudenbosch gaat demonstreren tegen de komst van een asielzoekerscentrum in het dorp. Op de speciaal opgerichte Facebookpagina van de actiegroep 'Red Oudenbosch' worden tegenstanders opgeroepen voor een vreedzaam protest.
Geschreven door

Aanvankelijk was het protest voor woensdagavond gepland bij het gemeentehuis. Volgens de laatste berichten wordt de demonstratie dinsdagavond om acht uur gehouden tijdens een openbare bijeenkomst van de VVD in de kapel van Saint Louis.
De oproep voor het protest is al tientallen keren gedeeld op Facebook. De Facebookpagina heeft inmiddels al honderden likes.
PetitieOudenbosschenaren zijn op internet ook de petitie 'Zeg nee tegen het azc Oudenbosch' begonnen. De handtekeningen worden aangeboden aan burgemeester Giel Janssen.
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil in de gemeente Halderberge een asielzoekerscentrum openen voor minimaal 600 en maximaal 750 vluchtelingen. Het zou er tien jaar moeten staan.
Azc op voormalige voetbalterreinHet azc komt, als de politiek akkoord is, zo goed als zeker op het voormalige voetbalterrein van Victoria '03 aan de Pagnevaartweg in Oudenbosch.
Fractievoorzitter Thomas Melisse van de VVD in de gemeente Halderberge liet maandag al weten dat de partij niet staat te springen om 750 asielzoekers op te vangen.
Voorlopig standpuntDinsdagavond maakt de VVD haar voorlopige standpunt bekend. Het definitieve besluit valt pas in een raadsvergadering. Die vindt donderdag plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.