Nachtmerrie voor winkeliers Elzas Passage twee maanden na de wateroverlast nog niet voorbij - Omroep Brabant

Nachtmerrie voor winkeliers Elzas Passage twee maanden na de wateroverlast nog niet voorbij

22 september 2015 om 13:24
nl
De wateroverlast in het Helmondse winkelcentrum Elzas Passage eind juli zorgt nog altijd voor veel problemen voor winkeliers. Drie winkels zijn nog steeds dicht, andere winkels ondervinden nu pas de gevolgen. Wim Bogart, voorzitter van de winkeliersvereniging, rept over een nachtmerrie. “Een nieuwe dag, een nieuw probleem.”
Geschreven door

Eind juli kreeg het winkelcentrum te maken met wateroverlast nadat de hoofdwaterleiding was gesprongen. De schade was groot. Het gehele winkelcentrum stond blank en op sommige plekken was de vloer ingezakt. Veel van die schade is verholpen, zegt Bogart, maar nog altijd stapelen de gevolgen zich op.
“De waterschade staat iedere dag garant voor nieuwe problemen. De meeste gevolgen proberen we uit het zicht van het publiek te houden, maar er zijn nog altijd drie winkels dicht.” Bogart doelt daarbij op de kledingwinkel Barrows, bed- en badgoederenwinkel Julia’s Home en Chocolaterie Boulanger.
Gevolgen zijn grootIn sommige winkels die wel open zijn, komen de problemen nu pas aan het licht, zegt Bogart. “Van de week is sieradenwinkel Sanders Byoux bij het leggen van de nieuwe vloer tot de ontdekking gekomen dat er nieuw beton gestort moet worden. Het oude beton was te nat geworden.”
“In veel andere winkels valt de kalk van de muren. Eén winkel kwam er pas onlangs achter dat er gewoon nog water onder de vloer lag”, zegt Bogart. Ook de tegels boven de parkeergarage zijn een probleem. De voegen zijn beschadigd, waardoor de tegels loslaten. “En zo’n nieuwe vloer leggen kost veel geld. Water is genadeloos.”
Schade nog niet in geld uit te drukkenHoe genadeloos, dat valt nog niet in geld uit te drukken, zegt Bogart. “Ik heb geen notie van de totale schade, maar die is echt heel groot. Ook wel logisch als een winkel dicht moet en het complete interieur vervangen moet worden. De totale schade is pas duidelijk als we daadwerkelijk alle gevolgen achterhaald hebben.”
Op 7 oktober vergaderen de top en de leden van het winkelcentrum. Ook de waterschade komt dan aan bod. De burgemeester zal ook aanwezig zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.