Gemeente Zundert vangt asielzoekers op in voormalige aanmeldcentrum in Rijsbergen

22 september 2015 om 16:34
nl
De gemeente Zundert gaat asielzoekers opvangen in het oude aanmeldcentrum in Rijsbergen. Dat heeft gemeente dinsdagmiddag gezegd. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) had bij de gemeente Zundert een verzoek neergelegd om het aanmeldcentrum te heropenen als opvanglocatie.
Geschreven door

De asielzoekers die in Rijsbergen worden opgevangen, komen van andere opvanglocaties in Nederland.
Verschillende nationaliteitenHet gaat om verschillende nationaliteiten. De grootste groep bestaat uit mensen uit Syrië, Irak, Somalië en Afghanistan. Zo laat de gemeente weten.
De gemeente maakt de komende weken verdere afspraken met het COA over de opvang. Aanstaande maandag om halfacht houdt de gemeente een informatiebijeenkomst voor de inwoners.
AanmeldcentrumHet Aanmeldcentrum in Rijsbergen werd in juli 1994 geopend vanwege de grote, groeiende toestroom van asielzoekers, in dat jaar bijna 60.000.
Het was destijds een van de drie landelijke aanmeldcentra. De andere waren op Schiphol en in Zevenaar. Rijsbergen werd toen gekozen als tweede locatie, omdat veel asielzoekers via de nabijgelegen grensovergang Hazeldonk Nederland binnenkwamen.
Dicht na daling asielzoekersHet centrum ging in 2004 dicht vanwege de scherpe daling van het aantal asielzoekers tot gemiddeld een kwart van de jaarlijkse aantallen in de jaren negentig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.