'Werk van een gestoorde gek!': gruwelijke vondst door schaapsherder in Wouwse Plantage

22 september 2015 om 21:24
Boswachter Erik de Jonge trof dinsdagmiddag even na tweeën in Wouwse Plantage een ijzingwekkend tafereel aan. Op een afgelegen plek in de bossen had een schaapsherder kort daarvoor een gruwelijke vondst gedaan. Een schaap was met twee schoten door zijn kop bruut afgeslacht.
Geschreven door

Volgens De Jonge vrijwel zeker met een handvuurwapen. De boswachter was maandagmiddag om vijf uur nog op die plek geweest en weet zeker dat het dode schaap er toen nog niet lag.
Slechte dood"Het schaap heeft een slechte dood gehad", weet de boswachter. "Op deze manier is een dier niet meteen dood, maar lijdt het flink voordat het sterft. Zoiets als dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het gebeurt wel eens dat je bordjes vindt met gaten erin doordat erop geschoten is. Kennelijk heeft een gestoorde gek besloten zijn illegale wapen nu maar eens op een schaap uit te proberen."
[Tweet:body:https://twitter.com/BoswachterEdJ/status/646296164711727104]
De Jonge sluit uit dat de schutter iemand was die uit was op het vlees van het schaap. "Het is ver van de weg gebeurd en er waren geen sporen van banden te vinden. En zo'n kadaver van een kilo of vijftig haal je niet zomaar weg op je fiets."
GeregistreerdDe Jonge had dinsdag meteen na de vondst al contact met de politie. "Ik ga er niet van uit dat we er ooit achter komen wie dit gedaan heeft, maar dit wordt sowieso geregistreerd. Al is het maar voor het geval dat wij nogmaals zoiets aantreffen. En we gaan de komende tijd zeker vaker in de omgeving surveilleren."

Wachten op privacy instellingen...