Video

De eerste werkdag van Roshan bij het Rode Kruis: 'Dit is mijn verantwoordelijkheid'

22 september 2015 om 16:50
nl
Hij pakte de trein in Rotterdam en kwam naar Tilburg om te helpen. De 20-jarige student Politicologie Roshan Jibodh beleefde dinsdag zijn eerste werkdag als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Hij reageerde op de oproep van de hulporganisatie die naarstig naar vrijwilligers zoekt en werd meteen aan het werk gezet.
Geschreven door

Het Rode Kruis in Tilburg heeft snel een nieuwe ruimte ingericht in een loods in de Spoorzone. Het andere onderkomen van het Rode Kruis kon de stapels aangeleverde kleding niet meer aan. In de loods liggen hele bergen. Aan Roshan en zo'n vijftien andere vrijwilligers om er orde in te scheppen.
Sorteren maarHet Rode Kruis in Brabant is met spoed op zoek naar mensen die kleding willen sorteren en daar pakketjes van willen maken voor vluchtelingen. Er is vooral veel behoefte aan warme kleding. En dan in de wat kleinere maten. Roshan is onder de indruk van het aangeleverde goed. "Zo fantastisch om te zien hoe gul mensen hebben gegeven."
Roshan wilde per se helpen."Het is onze verantwoordelijkheid. Ik weet dat mensen zich zorgen maken over de vele vluchtelingen, maar het ontslaat je niet van de verantwoordelijkheid om een helpende hand te bieden."
Meer vrijwilligers nodigVolgens Yvon Feenstra van het Rode Kruis melden veel mensen zich aan na de oproep van het Rode Kruis van maandag en dinsdag. "Maar we kunnen nog veel meer vrijwilligers gebruiken."
In principe werkt het Rode Kruis met roosters voor de vrijwilligers. Maar ook mensen die komen aanwaaien en een uurtje willen meehelpen, zijn welkom. "We krijgen mensen over de vloer die spullen komen brengen en dan blijven om te helpen", zegt Yvon. "Ik ben erg blij om te zien hoe gul Tilburg geeft."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.