Vijftien maanden celstraf voor doodrijden peuter uit Heesch, opa en oma

23 september 2015 om 17:39 • Aangepast 21 november 2020 om 15:50
nl
Het gerechtshof in Den Bosch heeft vijftien maanden opgelegd in het hoger beroep tegen de man die een tweejarig meisje uit Heesch en haar opa en oma doodreed. De celstraf is drie maanden hoger dan geëist door justitie, die twee weken geleden een jaar cel en drie jaar ontzegging van de rijbevoegdheid eiste.
Profielfoto van
Geschreven door

Ook de rijontzegging is hoger dan geëist: de 34-jarige Pool hoorde woensdag een rijontzegging van vier jaar.
Dood door schuldHet tragische ongeluk in Meijel gebeurde in 2013. Het Hof stelt woensdag dat er een 'kans van 99 procent is dat de Poolse chauffeur tussen de 76 en 124 kilometer per uur reed'.
Dat wees eerder onderzoek ook al uit. Ook heeft het hof de verklaringen van getuigen over de snelheid meegenomen. Volgens het hof, dat dus uitgaat van een hogere rijsnelheid dan de rechtbank, is sprake van dood door schuld.
Tragische ongelukDe rechtbank in Roermond legde de automobilist eerder een taakstraf van 120 uur op. De vader van het meisje kon zijn woede toen niet bedwingen en gooide een stoel naar de rechter. De vader werd hierop uit de rechtszaal gezet.
ZIE OOK: Getuige fataal ongeluk Meijel: 'De absolute stilte na het ongeluk zal ik nooit vergeten'
Er zijn veel familieleden en kennissen van de slachtoffers in de rechtszaal aanwezig.

Wachten op privacy instellingen...

Laat excusesOp 19 mei 2013 verloor de Poolse autobestuurder de macht over zijn stuur, vloog door een hekwerk en belandde op het fietspad. Daar reed hij het tweejarige meisje en haar opa en oma aan. Ze overleefden het alle drie niet.
De Pool bood aanvankelijk geen excuses aan. Pas twee jaar na het ongeluk zei hij in de rechtszaal dat het hem speet. Hij vertelde dat hij wist hoe het was om een kind te verliezen. Zijn dochter overleed drie maanden eerder.
Vader Erik Derijks vond dit wel erg laat. “Excuses moeten oprecht zijn. Het is nu meer dan twee jaar geleden en er zijn genoeg momenten geweest, zeker in het begin, dat hij dat had kunnen doen. Het is wel laat. Te laat, denk ik."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.