Shopparadijs Oosterhout loopt leeg: 100.000 euro per jaar nodig om winkelcentrum te redden

22 september 2015 om 19:46
nl
Het winkelcentrum van Oosterhout loopt leeg. Inmiddels staat één op de acht winkelpanden in het centrum leeg. Dinsdagavond presenteert centrummanager Paul van der Westen samen met de gemeente een reddingsplan tijdens de raadsvergadering.
Geschreven door

Het winkelcentrum was ooit dé plek om te shoppen. Inmiddels staan in het stadshart 31 van de 240 winkels leeg. ''En wat ervoor terugkomt zijn outletwinkels. Dat verhoogt de kwaliteit van het aanbod ook niet'', vertelt centrummanager Paul van der Westen.
Zestien maatregelen nodigSamen met de gemeente heeft hij een plan opgesteld om het centrum te redden. ''We hebben zestien maatregelen bedacht. We willen het centrum een kwaliteitsimpuls geven. Winkels van buiten het centrum moeten naar de kern, er moeten duidelijke verwijzingsborden komen en er moet meer groen komen.''
De centrummanager heeft voor het plan de komende jaren extra geld nodig. ''Per jaar hebben we honderdduizend euro nodig en dat voor de komende drie jaar.'' Dinsdagavond stemt de raad van Oosterhout over het plan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.