PSV, Willem II en Kozakken Boys ronde verder in KNVB-beker, NAC en OJC Rosmalen uitgeschakeld

23 september 2015 om 00:48 • Aangepast 21 november 2020 om 15:50
Een drukke speeldag in de tweede speelronde van de KNVB-beker dinsdag. PSV was in eigen huis met 3-2 te sterk voor SC Cambuur. Willem II versloeg DOVO in Veenendaal met 0-3. NAC Breda verloor thuis met 0-1 van sc Heerenveen. Amateurclub OJC Rosmalen wist thuis net niet te stunten tegen eerstedivisieclub Sparta: 3-4. Kozakken Boys versloeg Staphorst met 4-2.

PSV - SC Cambuur: 3-2In eigen huis wist PSV uiteindelijk toch met 3-2 te winnen van SC Cambuur. PSV kwam gemakkelijk op voorsprong door Jurgen Locadia (16') en Santiago Arias (42'). In de tweede helft was het Bartholomew Ogbeche die in vijf minuten twee keer wist te scoren (66' en penalty 69'). Een kwartier voor het einde was het Luuk de Jong die PSV naar de volgende ronde schoot: 3-2.

DOVO - Willem II: 0-3Willem II had in Veenendaal weinig moeite met DOVO, het werd 0-3. Robbie Haemhouts scoorde in de 27e minuut de 0-1 voor Willem II. In de 72e minuut maakte Haemhouts ook de 0-2. In de 83e minuut maakte Lesley de Sa er 0-3 van in het voordeel van Willem II.

Na zeven jaar is het Willem II weer eens gelukt om de volgende ronde van de KNVB-beker te halen.

NAC Breda - sc Heerenveen: 0-1In eigen huis wist NAC Breda sc Heerenveen lange tijd op 0-0 te houden. Henk Veerman verraste doelman Jelle ten Rouwelaar in de 83e minuut met een stiftballetje. Het bleek het beslissende doelpunt te zijn.

Veerman profiteerde van goed voorbereidend werk van Sam Larsson, die Michael Dingsdag aftroefde. De verdediger van NAC reageerde zich vlak na het winnende doelpunt af met een wilde trap op Caner Cavlan. Hij kreeg een rode kaart voor die onbesuisde actie.

Kozakken Boys - Staphorst: 4-2Weinig problemen voor Kozakken Boys tegen Staphorst. In Werkendam werd het 4-2. Arif Irilmazbilek zorgde in de zevende minuut voor de 1-0. Mimoun Eloisghiri maakte er acht minuten later 2-0 van. Een kwartier voor rust wist Martijn Brakke iets terug te doen voor Staphorst.

Een klein kwartiertje na rust wist Eloisghiri zijn tweede doelpunt van de avond te maken: 3-1. Mohammed Hammouti zorgde een kleine tien minuten later voor de 4-1. Rob Mijnheer zorgde in de 72e minuut voor de 4-2 eindstand.

OJC Rosmalen - Sparta: 3-4 (na verlenging)Een verrassende uitslag in Rosmalen. Sparta is een ronde verder maar OJC Rosmalen maakte het de Rotterdammers erg moeilijk. Jelle Scholts opende de score voor de thuisclub in de vierde minuut. Nog geen tien minuten later was het Finn Stokkers die er 1-1 van maakte. In de twintigste minuut maakte Thomas Verhaar er 1-2 van.

Lange tijd ging Sparta aan kop, tot Rene Geert er in de 56e minuut 2-2 van maakte. Tien minuten later was het Jaoud Chraou die de 3-2 binnenschoot. In de 72e minuut was het Jelle Scholts van OJC Rosmalen die het veld moest verlaten na zijn tweede gele kaart. Een paar minuten later maakte Thomas Verhaar er 3-3 van.

In de verlenging was het Giovanni Hiwat die vijf minuten voor tijd de 3-4 maakte. Invaller Kevin van Zijl van OJC Rosmalen kreeg kort na het beslissende doelpunten zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.