Slapend rijk worden: snooze-app LittleLonger zamelt geld in voor goed doel

22 september 2015 om 21:37
nl
Slapend rijk worden, daar droomt natuurlijk iedereen van. Voor goede doelen als KWF Kankerbestrijding en Pink Ribbon wordt dat nu misschien wel werkelijkheid. Het Eindhovense bedrijf Brendan&MacKenzie heeft een app ontwikkeld waarmee je half dromend geld kan doneren aan het goede doel: de LittleLonger.
Geschreven door

Deze wekker-app maakt het mogelijk om al snoozend geld te verzamelen voor het goede doel. Iedere keer als je snoozet, spaar je voor een van de goede doelen. Wanneer er voor vijf euro bij elkaar gesluimerd is, kan dit bedrag via iDeal gedoneerd worden.
'Waarom doneren wij niet?'De twee broers Nicolas en Terence Nelson kwamen op het idee voor de app toen ze nadachten over hun eigen doneerpatroon. ''Waarom doneren wij zelf niet?'', vroeg Nicolas zichzelf af.
Het tweetal wil wel doneren, maar niet op de manier zoals het nu gaat. ''We willen niet vastzitten aan één doel dat iedere maand een vast bedrag afschrijft. We wilden meer controle hebben over onze donaties.''
Tien euroDe broers zijn in eerste instantie zelf grote gebruikers van de app. ''Wij zijn slecht in opstaan. Met het goede doel voor ogen kwamen we al snel tot LittleLonger.''
Echt storm loopt LittleLonger nog niet. Inmiddels is er pas iets meer dan tien euro opgehaald voor het goede doel.
Overigens gaat niet de volledige opbrengst naar het goede doel. Zesenhalf procent van de donatie gaat naar de makers van de app.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.