'Zuur en balen': NAC verdient meer, maar vliegt wel uit bekertoernooi na nederlaag tegen Heerenveen

22 september 2015 om 22:32
NAC ligt uit het nationale bekertoernooi. In de tweede ronde verloor de ploeg uit de Jupiler League van eredivisionist Heerenveen. In Breda werd het tegen de verhoudingen in 0-1.

Mede ingegeven door blessures begon NAC het bekerduel met een andere speelwijze dan gebruikelijk. Trainer Maaskant liet de aanvallend ingestelde Kevin Brands buiten de ploeg en speelde op het middenveld met Joeri de Kamps met de punt naar achter.
MogelijkhedenDat wierp de eerste twintig minuten zijn vruchten af. Heerenveen kreeg geen kans en NAC kwam tot wat halve mogelijkheden. De beste was een schot van Elson Hooi dat net naast ging, zo zagen 6200 toeschouwers.
NAC bleef ook daarna ook de betere ploeg. In de 30e minuut was er een goede mogelijkheid op de 1-0 voor Joey Suk. Heerenveen-keeper Mulder wist het schot van de middenvelder maar net te keren.
Meer drukNa de rust zette Heerenveen wat meer druk op NAC. Dat leidde meteen tot een foutje van Donny Gorter, maar Tarik Kada schoot naast.
Kansen voor NACNAC trok daarna het initiatief weer naar zich toe. Mats Seuntjens kreeg een goede kans maar doelman Erwin Mulder stond in de weg. Ook vleugelaanvaller Danny Verbeek was dicht bij een goal. Zijn schot van een metertje of twintig ging via de paal naast.
Knap doelpuntZeven minuten voor tijd viel er toch een doelpunt, maar wel aan de andere kant. NAC-aanvoerder Dingsdag verdedigde niet erg handig waardoor invaller Henk Veerman uiteindelijk oog in oog kwam te staan met doelman Jelle ten Rouwelaar. De aanvaller schoot knap binnen, 0-1.
Dat Michael Dingsdag in de slotfase nog rood pakte, is voor de statistieken. NAC ligt uit de beker en verdiende eigenlijk meer. "We hebben goed gespeeld", zei de aanvoerder na afloop. "Zuur dat we die tegengoal krijgen zo zeven minuten voor tijd. En die rode kaart was terecht."
"We zijn vergeten om te scoren", zegt Joeri de Kamps, die bij NAC zijn rentree maakte na een enkelblessure. "Het is balen."