Willem II neemt na zeven jaar eindelijk de eerste horde van het bekertoernooi na zege op DOVO

22 september 2015 om 23:57
nl
Na zeven jaar is het Willem II weer eens gelukt om de volgende ronde van de KNVB-beker te halen. De Tilburgers verslikten zich ditmaal niet in een amateurploeg en klopten DOVO in Veenendaal met 0-3.
Geschreven door

De eerste de beste bekerronde waarin Willem II de laatste jaren instroomde was steevast ook meteen het eindstation. De Tilburgers struikelden over clubs als Harkemase Boys en Delta Sport. Ook tegen DOVO, een ploeg uit de Hoofdklasse Zaterdag, leek het aanvankelijk weer mis te gaan.
OverrompeldWillem II werd in de eerste helft overrompeld door de Veenendaalse amateurs, die enkele grote mogelijkheden op een stunt lieten liggen. Vooral Bart van Brakel, een oud-prof van onder andere FC Eindhoven, FC Den Bosch en FC Oss, faalde jammerlijk. Hij schoot in vrije positie over en raakte wat later ook nog eens de binnenkant van de paal.
Het enige positieve dat er voor rust over Willem II viel te melden, was dat de ploeg dodelijk efficiënt was. De enige kans, een schuiver van Robbie Haemhouts, was raak: 0-1.
DOVO, getraind en aangespoord door Hans Kraaij Jr., speelde vanaf de aftrap alsof elf levens op het spel stonden. Dat kon de ploeg echter geen negentig minuten volhouden en toen de krachten weggevloeid waren, werd het een bekerduel waar niemand meer echt plezier aan beleefde.
De debuterende Adam Nemec was met zijn hoofd nog een aantal keer dicht bij een goal, maar hij zal later op familiefeestjes in Slowakije toch niet als eerste over zijn eerste basisplaats beginnen.
Haemhouts, De SaHet was uiteindelijk wederom Haemhouts die met zijn tweede treffer de wedstrijd in het slot gooide. Vlak voor tijd scoorde De Sa na een aardige solo nog de 0-3, waardoor in ieder geval de score op het wedstrijdformulier het aanzien waard was.
Willem II boekte een even lelijke als historische overwinning op het Veenendaalse kunstgras. Voor het eerst in zeven jaar (en bij de vijfde poging onder Jurgen Streppel) was het dan eindelijk weer eens raak. De Tilburgers gaan donderdag de koker in als er geloot wordt voor de volgende ronde.
Blessure PetersDe grootste tegenvaller voor Willem II was echter niet het vertoonde spel, maar het afhaken van aanvoerder Jordens Peters. De centrale verdediger moest van het veld af met een hamstringblessure. Trainer Jurgen Streppel kon na afloop de ernst van de blessure nog niet inschatten. Die moet morgen duidelijk worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.