PSV bekert verder na nipte overwinning op SC Cambuur: 'We kunnen hier een streep onder zetten'

23 september 2015 om 00:40 • Aangepast 21 november 2020 om 15:50
PSV heeft het zich dinsdag in de tweede ronde van het bekertoernooi onnodig lastig gemaakt tegen SC Cambuur. De Eindhovenaren gaven een 2-0 voorsprong uit handen en moesten in de slotfase alles geven om in het halfgevulde Philips Stadion de overwinning binnen te halen: 3-2.
Profielfoto van

Het bekerduel was voor PSV-trainer Phillip Cocu een mooie gelegenheid om nuttige spelers die normaal op de bank zitten een kans te geven. Reservespits Jürgen Locadia begon als rechtsbuiten ten koste van Luciano Narsingh.
Remko Pasveer verdedigde het doel zoals hij ook vorig jaar mocht doen in het bekertoernooi. En Stijn Schaars stond na lang blessureleed voor het eerst in anderhalf jaar weer in de basis van PSV door afwezigheid van Andrés Guardado (geblesseerd) en Davy Pröpper (geschorst).
Vooral gedwongen door veel klein leed werd trainer Henk de Jong van de tegenpartij gedwongen om zijn elftal op diverse plekken aan te passen. De trainer vond het ook een mooi moment om een deel van zijn tweede keus in actie te zien maar zijn team kon zich toch niet revancheren voor de grote nederlaag tegen PSV in de competitiewedstrijd anderhalve week geleden (6-0).

PSV al snel op voorsprongSC Cambuur, dat in de competitie al twintig doelpunten incasseerde, kreeg de doelpunten weer snel om de oren. De bekritiseerde doelman Leonard Nienhuis die werd aangewezen voor de bekerduels, werd al bij de eerste de beste kans van PSV gepasseerd. Goaltjesdief Locadia toonde wederom zijn koelbloedigheid bij een vrije schietkans uit een hoekschop.
Kort voor rust werd een schot van verdediger Santiago Arias van richting veranderd door de onfortuinlijke Friese verdediger Kai Heerings die een eigen doelpunt op zijn naam kreeg.
Ogbeche brengt Cambuur terugMaar SC Cambuur knokte zich onverwacht terug met twee doelpunten van Bartholomew Ogbeche. Een slecht weggewerkte voorzet schoot de Friese spits in de 66e minuut prachtig binnen en drie minuten later mocht hij vanaf elf meter scoren na hands van Stijn Schaars in het strafschopgebied.
Scheidsrechter Dennis Higler legde de bal tien minuten later weer op de stip, aan de andere kant. PSV-spits Luuk de Jong schoot de Eindhovenaren vanaf elf meter naar de volgende ronde.

'Hier kan ik niet tevreden over zijn'PSV bereikte dinsdagavond de derde ronde van de KNVB-beker maar trainer Phillip Cocu was allerminst gelukkig met het spel en de instelling van zijn ploeg. "Hier kan ik niet tevreden over zijn'', reageerde hij na de moeizame winst.

PSV kwam voor rust op een 2-0-voorsprong. "Er was niks aan de hand. We controleerden de wedstrijd maar omdat de taken dan niet goed worden vervuld, er te makkelijk over wordt gedacht en niet kort wordt gedekt staat het heel snel 2-2. Pas dan komt er een reactie'', blikte de trainer terug.
'Instelling niet honderd procent'Cocu wees niet voor het eerst dit seizoen op de instelling van spelers die volgens hem niet honderd procent was. "Ik zie niet dat de spelers elkaar scherp houden. Als je echt om de prijzen wilt strijden, dan moet dat verbeteren. Anders wordt het een lange weg.''
Stijn Schaars, die na anderhalf jaar blessureleed weer eens de volle 90 minuten meespeelde, denkt niet dat de lege tribunes, het slechte weer en een bekerwedstrijd de reden was voor het verval van PSV in de tweede helft.
"Dat zou geen excuus mogen zijn. Ik hoop niet dat het onze instelling of verslapping was, want dat is geen goede zaak. Maar het draait erom dat we door zijn. We zijn blij dat we gewonnen hebben en hier een streep onder kunnen zetten."