Eis zaak moeder dode vondeling Eindhoven: vier maanden voorwaardelijke celstraf

23 september 2015 om 16:42 • Aangepast 21 november 2020 om 15:49
nl
Tegen de moeder van een pasgeboren meisje dat vorig jaar maart dood werd gevonden in een tas in een brandgang in Eindhoven, is woensdagmiddag vier maanden voorwaardelijke celstraf geëist. Ze moest zich verantwoorden omdat ze het babylijkje liet verdwijnen. "Ik heb er ontzettend spijt van", aldus de moeder die meerdere malen in huilen uitbarstte tijdens de zitting.
Profielfoto van
Geschreven door

De 27-jarige Poolse vrouw werd in eerste instantie verdacht van babymoord, maar deze aanklacht is door justitie geschrapt.

Wachten op privacy instellingen...

"De doodsoorzaak is niet te achterhalen", legde een woordvoerster van het OM eerder deze week uit. De vrouw heeft verklaard dat ze niet wist dat ze zwanger was. Ze zegt dat ze compleet werd verrast toen de bevalling begon. Volgens haar werd het meisje dood geboren en raakte ze vervolgens in paniek.

Wachten op privacy instellingen...

'Baby leefde'Justitie heeft een andere lezing. Uit forensisch onderzoek zou zijn gebleken dat het kindje wel heeft geleefd. Het is echter niet gelukt om de doodsoorzaak van de baby onomstotelijk vast te stellen. Bewijs voor moord of doodslag is er volgens justitie niet.

Wachten op privacy instellingen...

In de rechtszaal vertelt de geëmotioneerde vrouw haar verhaal. "Ik vind het heel moeilijk om het terug te halen en sowieso om erover te praten", zegt ze. In eerste instantie ontkende de vrouw dat ze zwanger was. "Ik was in shock, nu heb ik er spijt van."

Wachten op privacy instellingen...

Was ik zwanger?De vrouw zou naar eigen zeggen niet geweten hebben dat ze zwanger was. Volgens de rechter zouden meerdere mensen haar hebben gefeliciteerd met haar zwangerschap. De Poolse vrouw liet weten aan de rechter dat ze dacht dat die mensen een grapje maakten. De vrouw vertelde dat ze het kindje Nicola had genoemd.

Wachten op privacy instellingen...

Ook liet de vrouw weten dat wel altijd graag kinderen heeft gewild. "Als ik geweten had dat ik zwanger was, zou het er heel anders uit gaan zien." Ook zou ze kinderen willen met haar huidige vriend. Ze zou bezig zijn een nieuwe toekomst op te bouwen.

Wachten op privacy instellingen...

Eerst ook partner aangehoudenEnkele uren na de vondst van het meisje werden de moeder en haar partner aangehouden. De man werd al snel weer vrijgelaten. Onderzoek wees uit dat hij niet bij de dood van de baby betrokken was. De man was niet de vader van het meisje.

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.