Burgemeester woest op GGZ-crisisdienst na mishandeling vrouw door verwarde asielzoeker

23 september 2015 om 10:14
nl
Burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen is geschokt over de mishandeling van een jonge vrouw in Gilze en wil uitleg van de crisisdienst van de GGZ over falend optreden. Dat meldt BN DeStem.
Geschreven door

De vrouw (22) is zaterdagochtend aangevallen door een verwarde asielzoeker (33). Dat gebeurde bij haar huis aan de Tilburgsebaan in het buitengebied. De man greep haar beet en trok aan haar haren. Ze viel op de grond en de kinderwagen met haar zoontje van anderhalf kantelde. Haar vriend schoot te hulp en overmeesterde met omstanders de man, waarna de politie hem vastzette.
GebiedsverbodHet Openbaar Ministerie (OM) schakelde die avond de crisisdienst van de GGZ in, maar die zag geen aanleiding voor een rechterlijke machtiging om de man op te nemen. De man kreeg een dagvaarding voor mishandeling en een gebiedsverbod. Maandagochtend werd hij vrijgelaten, maar maandagavond rond zes uur stond de man weer op de stoep bij de vrouw.
Haar vriend zag hem lopen, volgde hem en hield hem staande tot de politie er was. De man zit nu in voorlopige hechtenis en wordt woensdag voorgeleid aan de rechter voor overtreding van het gebiedsverbod. De vrouw is zich rotgeschrokken en zit momenteel bij familie. "Ik ga hier echt niet alleen zitten", vertelt zij.
De druppel Burgemeester Jan Boelhouwer: "Of de crisisdienst gefaald heeft? Daar wil ik het wel over hebben. Het is toch te gek voor woorden wat hier is gebeurd. De man wordt na mishandeling vastgezet, wordt zaterdagavond door de crisisdienst gecheckt en loopt maandag weer vrij rond. Dit is de zoveelste keer dat ik hier tegenaan loop bij de crisisdienst. Dit is de druppel."
Tot het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) zegt hij: "Ik heb laten weten dat die man hier de gemeente absoluut niet meer in komt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.