Nieuwe aanwijzingen zaak gewelddadige dood Therese Hiwat: 'Dit brengt ons dichter bij de oplossing' - Omroep Brabant
Video

Nieuwe aanwijzingen zaak gewelddadige dood Therese Hiwat: 'Dit brengt ons dichter bij de oplossing'

23 september 2015 om 14:09 • Aangepast 21 november 2020 om 15:49
nl
Bij een zoekactie op de Bartokstraat in Tilburg zijn woensdag nieuwe aanwijzingen gevonden in de zaak rond de gewelddadige dood van Therese Hiwat. Dat meldt de politie. De 68-jarige vrouw werd eind april om het leven gebracht. 'Het onderzoek kan weer in volle gang doorgaan.'
Profielfoto van
Geschreven door

Een paar dagen na haar dood werd een 19-jarige flatgenoot opgepakt. Hij werd kort daarna weer vrijgelaten, maar is nog steeds verdachte. Toch zit de jongen momenteel vast, omdat hij ook nog van een ander misdrijf wordt verdacht. Details daarover kon de woordvoerder niet geven.
De politie sluit overigens niet uit dat in het onderzoek naar de dood van de Tilburgse nog andere verdachten in beeld zullen komen. Over de mogelijke toedracht en de doodsoorzaak van het slachtoffer heeft de politie tot nog toe niets bekendgemaakt.
Nieuwe aanwijzingenDe spullen die woensdag werden gevonden, brengen volgens politiewoordvoerder Erik Passchier weer schot in de zaak. "Er zijn voldoende nieuwe aanwijzingen gevonden die ons dichter bij de oplossing van het misdrijf brengen. Ook zal het bijdragen in het versterken van het bewijs tegen een eventuele verdachte."
"In het belang van het onderzoek en om de verdachte niet wijzer te maken kan ik niet zeggen wat we gevonden hebben. Het onderzoek wordt in volle omvang voortgezet en het team heeft er goede hoop in dat dit misdrijf opgelost kan worden."    
De politie was door een getuige getipt om bij de flat te gaan kijken en kreeg bij de zoektocht hulp van militairen met metaaldetectors.
[Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Tilburg/status/646584665269252097]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.