Ronnie Stam wéér door het stof bij NAC Breda, conflict met Maaskant 'uitgepraat'

23 september 2015 om 15:26
nl
Ronnie Stam heeft woensdagmorgen opnieuw excuses aangeboden aan zijn medespelers bij NAC Breda.
Geschreven door

Stam wilde dinsdagavond niet als rechtsback beginnen in de verloren bekerwedstrijd tegen Heerenveen (0-1). Trainer Robert Maaskant liet hem om die reden buiten de selectie.
Stam was na de training van woensdagmorgen kort van stof: "Er is miscommunicatie geweest tussen mij en de trainer."
Last van liesTrainer Robert Maaskant reageerde uitgebreider: "Ronnie zag niet in waarom hij als rechtsback moest spelen. Hij vond dat Lazic beter op die plek kon beginnen, ook omdat hij last had van zijn lies. Maar dat bepaalt de technische staf, niet Ronnie."
Volgens Maaskant heeft Stam excuses aan de spelersgroep aangeboden voor zijn gedrag en daarmee is voor de trainer de kous af. "Ronnie heeft nu een ander inzicht en gezegd dat het geen goede beslissing was om het zo te doen. Wat mij betreft is het uit de wereld. Ik vind het eerlijk gezegd niet eens een incident."
Tweede keer door het stofHet is al de tweede keer dat Stam door het stof moet bij NAC Breda. Vorige maand moest hij zijn medespelers ook al excuses maken omdat hij voor de camera had gezegd dat het niveau van NAC 'amateuristisch' was.
Stam reageerde zo zijn teleurstelling af na de 2-1 nederlaag tegen FC Eindhoven. Ook werd hij een wedstrijd geschorst omdat hij na afloop van de uitwedstrijd tegen Helmond Sport supporters van de thuisclub had beledigd.
Liever andersMaaskant geeft toe dat hij het liever anders had gezien. "Er zijn altijd incidenten bij een voetbalclub. Zeker als je niet wint. Het liefst heb je dat niet, maar dat is nou eenmaal niet zo. Aan ons om daar op de juiste manier mee om te gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.