Pedoseksueel die ontucht pleegde met neefje moet anderhalf jaar de cel in

23 september 2015 om 16:32
nl
Een 51-jarige pedoseksueel uit Budel-Dorplein heeft twee jaar celstraf gekregen voor ontucht met zijn neefje. Van de straf is een half jaar voorwaardelijk. Dat heeft de rechter in Den Bosch woensdag beslist.
Geschreven door

De man moet zich laten behandelen en krijgt hij een contactverbod met het slachtoffer en diens broer.
Seksueel binnendringenDe ontucht met het toen minderjarige neefje speelde zich af tussen 2011 en 2014. Daarbij was ook sprake van seksueel binnendringen. De man maakte minstens één keer seksueel getinte foto’s en video’s van seksuele handelingen die de jongen verrichtte. Ook stuurde man foto’s van zichzelf naar de jongen.
De man zou ook verschillende keren ontucht hebben gepleegd met de broer van het neefje. De rechter sprak de man hiervoor bij gesprek aan bewijs vrij.
Meerdere jarenBij het vaststellen van de straf liet de rechter zwaar wegen dat de man meerdere jaren ontucht pleegde met de jongen en dat hij kinderporno maakte en dit lange tijd in zijn bezit had.
Volgens deskundigen was de man enigszins verminderd toerekeningsvatbaar. Om herhaling te voorkomen legde de rechter ook een voorwaardelijke straf op.
Bij de rechtszitting kwam naar voren dat de man in de gevangenis bedreigd zou zijn. Zijn advocaat pleitte daarom voor vrijlating. De rechter ging daar niet in mee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.