Ouders opgelucht na hogere straf voor Pool die peuter, opa en oma doodreed

23 september 2015 om 17:01
nl
De ouders van het tweejarige meisje uit Heesch dat in 2013 samen met haar opa en oma werd doodgereden in Meijel, hebben met opluchting gereageerd op de straf die de verantwoordelijke automobilist woensdag heeft gekregen.
Geschreven door

De 34-jarige Pool kreeg in hoger beroep vijftien maanden cel en een rijontzegging voor vier jaar, terwijl hij in eerste instantie een werkstraf had gekregen.
OpluchtingDe vader van het meisje zegt dat hij opgelucht is en dat hij het gevoel heeft dat er dit keer meer recht is gedaan.
De straf is hoger uitgevallen dan de eis. Justitie had een jaar cel gevraagd en een rijverbod van drie jaar. “De vorige keer waren we verrast door de lage uitspraak, nu zijn we verrast door de hoge uitspraak'', aldus de moeder van het omgekomen meisje.
Veel aandachtDe zaak kreeg vorig jaar veel aandacht doordat de vader een stoel naar de rechters gooide nadat het vonnis was uitgesproken.
De rechtbank veroordeelde de Pool ondanks een eis van vijftien maanden tot 'maar' 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar.
Ook buiten de rechtszaal leidde de straf tot commotie. De rechtbank legde daarom in een aparte verklaring uit dat de taakstraf was opgelegd omdat niet vaststond dat de automobilist veel te hard had gereden. Ook was hij niet dronken of stoned of met zijn telefoon bezig geweest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.