Balletje, balletje in de hand, slager uit Goirle draait de lekkerste van het land

23 september 2015 om 18:19
nl
Paul Brands van Keurslagerij Van Hest in Goirle is de absolute koning als het aan komt op het draaien van gehaktballen. De lekkerste welteverstaan! Woensdagmiddag werd de rondvormige delicatesse van Brabantse makelij verkozen tot 'Lekkerste Bal Gehakt 2015'. In totaal waren er maar liefst zeven Brabantse kanshebbers. De titel is een vakprijs van Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie.
Geschreven door

Ook de nummer twee en nummer drie worden door Brabantse handen gedraaid. Ron de Kwant uit Hank en Beerens Slagerij& Traiteur in Best gingen er met respectievelijk de tweede en derde prijs vandoor.
Topper onder de gehaktballenDe Goirlese gehaktballen scoorden op alle fronten het hoogst. De jury beoordeelde de vleesballen onder meer op uiterlijk en geur, maar natuurlijk (en misschien ook wel het belangrijkst) op smaak.
Ook kocht de jury in het geniep een gehaktbal om te checken of de gehaktbal zoals die verkocht wordt ook echt dezelfde is als die de slagers op de jurytafel voorschotelden.
Vaker winnende Brabantse ballendraaiersPaul Brands deed al vaker meer aan de smaakvolle verkiezing, maar wist het niet eerder tot het erepodium te schoppen.
Vorig jaar was de lekkerste gehaktbal ook al van Brabantse makelij. Toen ging slager Marco van Strien uit 's Gravenmoer er met de titel vandoor. Die overwinning leidde toen tot een ware run op de gehaktballen. De slager moest extra personeel invliegen om de vraag naar duizenden gehaktballen aan te kunnen.
Nog meer Brabantse prijzenWie er niet met de titel vandoor ging, maar toch met een prijs op zak naar huis kon, was slager Theo Beerens uit Eindhoven. Hij bedacht volgens de jury de lekkerste gehaktvariant: de Meatbowl'. Dat is een gehaktkom met verse groenten en aardappelmousse.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.