Rechtszaak tegen omstreden Bredase rapper Ismo aangehouden

24 september 2015 om 12:01
nl
De rechtszaak tegen de omstreden Bredase rapper Ismo uit Breda is aangehouden. Hij stond donderdagochtend voor de rechtbank in Breda voor het opzettelijk beledigen van onder meer homoseksuelen en joden in zijn nummer ‘Eenmans’.
Geschreven door

Bij de politie kwamen vier aangiftes binnen over de controversiële single. Ismo moest hiervoor in juni verschijnen voor de politiekamer, maar die verwees de zaak vanwege de complexiteit door naar de meervoudige kamer. De advocaat van de rapper vroeg donderdag echter extra tijd om zich voor te bereiden.
Extra tenlasteleggingHet Openbaar Ministerie breidde donderdagochtend de aanklacht uit, “daarmee wordt het een heel complex juridisch verhaal dat een goede voorbereiding vereist, daar heb ik meer tijd voor nodig”, aldus de raadsvrouw.
Ismo zelf was donderdagochtend optimistisch over een goede afloop. "Dat wordt gewoon vrijspraak, toch? Geert Wilders mag in Nederland ook alles zeggen, waarom ik dan niet?"[Tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/646949135975849984] Geeft 'flikkers' geen handIn het nummer 'Eenmans' spreekt Ismo onder meer zijn liefde voor de Koran uit en laat hij geen spaan heel van joden, homoseksuelen en 'je moeder'. Hij geeft 'flikkers' geen hand en haat 'die fucking joden' nog meer dan nazi's.
[YOUTUBE:body:https://youtu.be/frTkFOPZfiE]
Lars Hobma van Actiegroep Bredaas Belang is een van de mensen die aangifte deed tegen Ismo. Nadat hij bij de politie langs was geweest, kreeg hij tientallen bedreigingen binnen.
'Niet zeuren' om Charlie HebdoDe Bredase rapper liet eerder weten zich te beroepen op de vrijheid van meningsuiting. Hij vindt dat zijn teksten worden verdraaid door critici.
Ismo raakte in januari opnieuw in opspraak na een aantal geruchtmakende berichten over de moordaanslag bij Charlie Hebdo in Parijs. De artiest liet toen weten dat er ‘achteraf niet gezeurd moet worden’ terwijl er meerdere keren is gewaarschuwd voor het maken van spotprenten over de profeet Mohammed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.